Yapılan duyuruya göre Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliği için toplamda 95 kişilik boş kadro ile Orman Muhafaza memuru alımı gerçekleştiriyor. Adaylar başvuru yapabilmeleri için 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış ve en az 50 puan almış olmak zorundadır. Ayrıca adaylar başvurularını yaptıktan sonra başvuruları kabul edildiği taktirde Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan sınava katılacaklardır. Adayların Kamu personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre en yüksek puan dan başlanacak olup en düşüğüne kadar, kadro sayısının 4 katı kadar sınava çağırılacaktır.  Başvuru yapan adaylar, 31 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak olan sınav duyurusunu takip ederek sınava katılıp katılamıyacaklarını öğreneceklerdir. Duyuru Orman Genel Müdürlüğü tarafından  www.oam.aov.tr yapılacak olup bunun dışında adaylara yazılı bir tebligat gönderilmiyecektir.

HANGİ İLLERDE ALIM OLACAK:

Orman Genel Müdürlüğü alımlarını farklı bölgelerde gerçekleştirecek. , Balıkesir'de 20 memur, Bolu'da 25 memur, Kastamonu'da 25 Memur ve Zonguldak'ta 25 memur olmak üzere toplamda 95 orman Muhafaza memuru alacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Orman Genel Müdürlüğü alım ilanına başvuru yapacak adaylar, askerlik ile ilgisi bulunmamak veya askerliğini yapmış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans düzeyinde KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak, yapılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, görevini tüm Türkiye genelinde yapmasına engel olacak bir sağlık problemi olmamak, Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman işletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmak, şartları aranmaktadır. Adaylar bu şartları taşıdıkları dahilinde başvurularını gerçekleştirebilirler.

BAŞVURULAR:

Başvuruda buluancak adaylar, 10 Ağustos 2017 tarihi ile 21 Ağustos 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, http://basvur.oqm.qov.tr/hizmetenvanteri/ adresindeki başvuru formunun adaylar tarafından doldurulması suretiyle çevrimiçi (online) olarak alınacaktır. Buna göre adaylar son başvuru günü saat 23:59 a kadar başvuru yapmalıdırlar ve hiç bir şekilde başvuru süresi uzatılmıyacaktır.Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar, Buraya Tıklayarak ilanın tam metnini inceleyebilir ve ilan hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirler.

Editör: TE Bilisim