Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım duyurusu yapmıştı. Duyuru Temmuz ayında Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yapılmış olup, Orman Genel Müdürlüğü bünyesine 95 kişilik boş kadro ile Orman Muhafaza Memuru alımı yapıyor. Buna göre Orman Genel Müdürlüğü, 25 kişi Zonguldak'ta, 20 Kişi Balıkesir'de 25 kişi Bolu'da ve 25 kişi Kastamonuda olmak üzere 4 farklı bölgeden 95 kişi alacak. 

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Orman Genel Müdürlüğü memur personel alım başvuruları başladı. Duyuru Temmuz ayında yapılmıştı ve bildiriye göre başvurular 10 Ağustos 2017 tarihinde başladı ve adayların başvurularını en geç 21 Ağustos 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, askerlik görevini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans düzeyinde yapılan sınava göre KPSSP50 puan türünden en az 50 puan almış olmak, yapılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, görevini tüm Türkiye genelinde yapmasına engel olacak bir sağlık problemi olmamak, Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman işletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmak, şartları aranmaktadır. Adaylar bu şartları taşıdıkları dahilinde başvurularını gerçekleştirebilirler.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvurular son başvuru günü saat 23:59 a kadar http://basvur.oqm.qov.tr/hizmetenvanteri/ adresinden online olarak yapmlaarı gerekmektedir. Bunun dışında yapılacak olani şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecek ve başvuru süresi hiçbir şekilde uzatılmayacaktır. 

SINAV YAPILACAK!

Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavına göre puan sıralasında oluşacak sıralamaya göre en yüksekten en düşüğe doğru kadro sayısının dört karı kadar sınava tabii tutulacaktır. Başvuru yapmış adaylar puanlarına güveniyorlarsa 31 Ağustos 2017 tarihinde Orman Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında yapılacak olan sınav duyurusunu takip ederek sınava katılıp katılamıyacaklarını öğrenebilirler. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar, Buraya Tıklayarak ilanın tam metnini inceleyebilir ve ilan hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirler.

Editör: TE Bilisim