Orman Genel Müdürlüğü 12 Ekim 2017 tarihinde memur alımı yapacağını belirtmişti. Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olup, Buna göre, Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı toplamda 125 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak. Adaylar için Başvurular bugün ( 01 Kasım 2017 ) başladı. Başvurusunu yapan adaylar 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesine göre ve Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre Orman Genel Müdürlüğü tarafından sınava tabii tutulacaktır. 

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Orman Genel Müdürlüğü bünyesine 125 kişilik Orman Muhafaza Memuru Alımı yapacak olup, bu kadroya başvuru yapacak adaylardan, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türüne göre en az 50 puan almış olmak, ükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Orman Muhafaza Memuruluğu görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak şartları aranacaktır. Bu şartları taşıyan her aday başvurusunu gerçekleştirebilirler.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Başvuru şartlarına göre, başvurularına başlayacak adaylar bugün ( 01 Kasım 2017 ) tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre Orman Genel Müdürlüğü orman Muhafaza Memuru alım ilanına başvurular en geç 15 Kasım 2017 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını, https://basvur.ogm.gov.tr/hizmetenvanteri/ adresindeki başvuru formunun adaylar tarafından doldurulması suretiyle çevrimiçi (online) olarak alınacaktır. Başvuru işlemleri 15/11/2017 gecesi saat 23:59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın Tam Metnini incelemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim