Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre, Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur persoel eksikliği için Orman Muhafaza Memuruluğu kadrosuna alım gerçekleştirecek. Orman Genel Müdürlüğü 20 Temmuz 2017 tarihinde 95 Memur alım ilanı yayımlamıştı. Bunun üzere daha sonrada Resmi Gazetede yayımlanana karar ile ilanın durdurulduğu belirtilmişti. ANcak bunun üzerine Orman Genel Müdürlüğü tekrardan yaptığı duyuru ile sınavın güncellediğiniz ve bu sefer kadro sayısının 125 e çıkartılacağı duyuruldu. 

Bunun üzerine Orman Genel Müdürlüğü bünyesine 125 kişilik kadro ile Orman Muhafaza Memuru alımı yapıyor. Orman Genel Müdürlüğü 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesine göre adaylara sınav uygulayacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER:

Orman Genel Müdürlüğü alım yapacağı kadro için adaylardan 657 sayılı devletmemurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güncelik soruşturması ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 50 puan almış olmak, Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Orman Genel Müdürlüğü memur alım ilanına başvuruda bulunacak olan adaylar başvurularına 01 Kasım 2017 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 15 Kasım 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını, http://basvur.ogm.gov.tr/hi zmetenvanteri/ adresindeki başvuru formunun adaylar tarafından doldurulması suretiyle çevrimiçi (online) olarak alınacaktır. Başvuru işlemleri 15/11/2017 gecesi saat 23:59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın Tam Metnini incelemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni.

Editör: TE Bilisim