Orman Genel Müdürlüğü memur alımı yapıyor. Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçlı toplamda 125 kişilik kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Orman Genel Müdürlüğü 2017 yılı Temmuz ayında 95 kişilik Orman Muhafaza memuru alımı yapacağını belirtmişti. Ancak daha sonra Resmi Gazetede yayımlanan duyuruya göre ilan durduruldu. Daha sonra tekrardan yayımlanan ilana göre, Orman Genel Müdürlüğü bünyesine bu sefer 125 kişilik kadro ile Orman Muhafaza memuru alımı yapacak. 

Orman Genel Müdürlüğü alımını yapacak olduğu Orman Muhafaza memurlarından Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ve 657 sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımalarını istemektedir. Adayların KPSS puan sırasına göre adaylarda Sınav yapılacaktır. Sınavdan başarılı olan adaylar kadroya yerleşebilecektir. Adaylardan Taban puan olarak 2016 yılı KPSS 50 puan aranacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR? 

Orman Genel Müdürlüğü ilanın başvuru yapacak adaylar, Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Adaylar özel nitelik olarak bunu yaşımak zorundadırlar.

Ayrıca adaylardan, 657 Saayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Görevini her koşulda yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak şartları aranmaktadır.

Bu şartları taşıyan her memur adayı başvurularını gerçekleştirebilir. Başvuru işleminden sonra sonuç için Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak duyuruyu beklemeleri gerekmektedir.

BAŞVURULAR HALA DEVAM EDİYOR!

Orman Genel Müdürlüğü Orman Muhafaza Memuru alımı başvuruları Kasım ayının girmesi ile birlikte başlamıştı. Adaylar başvurularını hala yapmamış ise, en geç 15 Kasım 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular,  http://basvur.ogm.gov.tr/hi zmetenvanteri/ adresindeki başvuru formunun adaylar tarafından doldurulması suretiyle çevrimiçi (online) olarak alınacaktır. Başvuru işlemleri 15/11/2017 gecesi saat 23:59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın Tam Metnini incelemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni.

Editör: TE Bilisim