Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları 30 Aralık 2016 tarihli yapmış oldukları duyurusuna göre bünyesindeki memur ihtiyacını karşılamak amaçlı 2016 yılı Memur Alımları Başvuru Kılavuzu yayımladı. Yapılan duyuruya göre başvurular 30 Aralık 2016 tarihi ile 06 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek. Alımlar Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının yapacakları sınav ile belirlenecek. Ayrıca adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddeleri ve diğer şartlara uygun olmaları gerekmektedir. 

Başvuruda bulunacak adaylar, Türkiye Cumhuriyeri vatandaşı olmaları, kamu haklarından mahrum bulunmamaları, 18 yaşından küçük olmamaları, askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamaları, herhangi bir cezası bulunmamaları, herhangi bir kamu kurumunda çalışıyor olmamaları, SözleĢmeli subay, sözleĢmeli astsubay, uzman erbaĢ veya sözleĢmeli er olarak sözleĢmesi feshedilmiĢ veya halen çalıĢıyor olmamak,Yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuçlar verebilecek olmak, herhangi bir kadro için belirlenen şartları taşımak, herhangi bir terör örgütüne üye olarak kabul edilmemiş olmak, 2016 yılında ösym tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak ve Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim mezunlukları için puan almış olmak, şatları aranmaktadır. 

Başvurular, 30 Aralık 2016 tarihi ile 06 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru yapacak adaylar, başvurularını www.msb.gov.tr adresinden son başvuru günü saat 17:00 a kadar online olarak yapmaları gerekmektedir. Genel ağ haricinde yapılacak olan başvurular, Şahsen, posta yolu ile veya e posta yolu yapılacak başvurular hiç bir şekilde kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnine ulaşarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim