Milli Savunma Bakanlığı yayımlamış olduğu ilan ile yüzlerce kişiyi sevindirdi. Yayımlanan ilana göre MSB bünyesine farklı kadrolarda bünyesine toplamda 396 kişilik kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Buna göre Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvetler Komutanlıklarına istihdam etmek üzere 396 kişi alacak. Adaylardan aranan şartları taşımaları durumunda bu kadrolara başvuru yapabilecekler. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Milli Savunma Bakanlığı adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak ve Herhangi bir kurumda Devlt Memurları kanununa göre çalışmıyor olmak, Herhangi bir Terör örgütü üyesi olmamak ve bulaşmamış olmak, En az lise mezunu olmak, Sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak ve bunu rapor ile belgelemek şartları aranmaktadır.

Ayrıca adaylar bu boş kadrolara başvuru yapabilmeleri için, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adaylar başvurularına 28 Aralık 2017 tarihi itibari ile başladılar. Buna göre başvurular en geç 12 Şubat 2018 tarihi saat 17:00 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesi olan www.msb.gov.tr adresi üzerinden başvuru formunu doldurarak başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru sırasında size aday Numarası verilecek olup daha sonra bu aday numarası ile başvuru bilgilerini değiştirebilir ve başvurularını kaydedebilirsiniz. 

Daha sonra 26 Şubat 2018 tarihinde Ön Başvusu kabul edilen adayların listesi Milli Savunma bakanlığı resmi internet sitesinde ilan edilecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve alım kadrolarına ulaşmak için aşağıdaki sizlerle paylaştığımız ilanın tam metnini inceleyebilir ve başvuru işlemlerinizi yapabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim