Milli Eğitim Bakanlığı memur personel alımı yapacağını belirtmişti. Söz konusu ilan ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan memur eksikliğini gidermek amaçlı farklı alanlarda alım yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı Memur Alımı başvuruları bugün itibari ile başladı ve adaylar son başvuru tarihine kadar mutlaka başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Haberimizin devamında alım yapılacak pozisyonlara ve başvuru şartlarına ulaşabileceksiniz.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine farklı alanlarda toplamda 16 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtti. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı 5 Ağ Uzmanı, 2 Oracle DBA & Orta Katman Uzmanı, 5 Yazılım (Asp.Net) Uzmanı, 1 Yazılım (Front-End) Uzmanı, 1 Sistem Uzmanı ve 2 Bilgi Güvenliği Uzmanı olmak üzere toplamda 16 kişi alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylar mutlaka tüm nitelikleri taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Fakültelerin 4 yıllık eğitim veren bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Yapılacak güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek nitelikleri aranacaktır.

Ayrıca özel olarak, 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans düzeyinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından ( YDS ) puan almış olmak nitelikleri aranacaktır.

GİRİŞ SINAVI YAPILACAK!

Adayların bu kadrolara başvuru yaptıklarından sonra 19 Mart 2018 tarihi ile 23 Mart 2018 tarihleri arasında sözlü sınava katılacaklardır. Sözlü sınava katılacak adayların KPSS ve YDS puan ortalaması alınacak. KPSS puanının %70 i ve YDS sınavının %30 u esas alınarak çıkan sonuca göre kadro sayısının 5 katı kadar aday Giriş sınavına katılabileceklerdir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

İlanın 02 Şubat 2018 tarihi ile yayımlanmasının ardından alım başvuruları bugün ( 19 Şubat 2018 ) itibari ile başladı. Buna göre adwaylar başvurularını en geç 23 Şubat 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başurusunu yapan adaylar başvuru sonuçları için Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi ( www.meb.gov.tr - ikgm.meb.gov.tr ) üzerinden 14 Mart 2018 tarihinde sonuçları öğrenebileceklerdir. Ayrıca ilanın kılavuzuna aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim