Hazine ve Maliye Bakanlığı alımları için başvurular sona eriyor. Bakanlık resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanan ilana göre HMB bünyesindeki eksikliği gidermek üzere farklı alanlarda olmak üzere 300 Vergi Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak. KPSS puanı ile yapılacak memur alımı için Yazılı ve Sözlü olmak üzere İki aşamalı Giriş sınavı yapılacaktır. Peki başvuru şartları ne olacak? KPSS detayı nedir? Başvurular ne zaman? İşin Olsa ekibi olarak sizlerle detayları paylaşıyoruz.

Başvuru Süreci Sona Eriyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ( HMB ) memur alımı için başvuruları 12 Şubat 2024 itibari ile başlamış olup en geç 23 Şubat 2024 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda başvurular sona ermekte olup henüz başvuru yapmamış olan adaylar aşağıdaki bilgiler doğrultusunda başvurularını gerçekleştirebilirler.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Sınav Başvuru Sisteminde yer alan sınavlara başvuruda bulunabilmek için Sınav Başvuru Sistemine kayıt olmalısınız. Başvuru yapabilmek için öncelikle Başvurmak İstediğiniz Sınav şartlarını taşımalısınız. Başvuruya açık olan sınavlar Güncel Sınav Bilgileri alanında yer almaktadır.

Ayrıca sisteme kayıt olabilmek için geçerli bir e-posta adresine sahip olmalısınız. E-posta adresinin sürekli kullandığınız, açık bir adres olması önemlidir. Başvuru sırasında kullandığınız e-posta adresi, sisteme kayıt sürecinin yanısıra başvuru ve sınav süreçlerinde de kullanılacaktır. Sınavlarla ilgili yapılacak tüm yazışmalar ve bilgilendirmeler bu e-posta adresi kanalıyla yapılacaktır.

Kayıt aşamasında öncelikle sizden kimlik bilgilerinizi girmeniz istenecektir. Girdiğiniz kimlik bilgileri, İç İşleri Bakanlığı Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinden alınan veriler ile karşılaştırılacaktır. Bilgilerin eşleşmesi durumunda Sınav Bilgi Sistemine kaydınız yapılacaktır. Giriş şifreleri kayıt işleminin tamamlandıktan sonra sayfada gösterilecektir ve ayrıca e-posta adresinize şifreniz ve bilgilendirmelere ilişkin bir ileti de gönderilecektir.

BAŞVURU EKRANI BURADA

Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Giriş sınavı; hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri mezunları için klasik usulde 23-24 Mart 2024 (Cumartesi ve Pazar Günleri) tarihlerinde Ankara'da sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplam dört oturum halinde yapılacaktır.

Giriş sınavı; endüstri mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, fizik mühendisliği, kimya mühendisliği, işletme mühendisliği, matematik mühendisliği bölümü mezunları için test usulünde 23 Mart 2024 (Cumartesi Günü) tarihinde Ankara'da sabah olmak üzere tek oturum halinde yapılacaktır.

300 Vergi Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapılacak!

26 Aralık 2023 tarihi ile gelmiş olan ilana göre Hazine ve Maliye Bakanlığı ilan yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesine 2024 yılı memur alımı kapsamında olmak üzere Bakanlığın Vergi Denetim Kurulu başkanlığından görevlendirilmek üzere 300 Vergi Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak. Adaylardan aranan şartlar nelerdir?

Kontenjan Dağılımı Nedir?

  • 270 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Hukuk Fakültesi mezunları arasından,
  • 30 Mühendislik Fakülteleri Mezunu arasından,

Başvuru Şartları Ne Olacak?

HMB Memur alımı kapsamında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar içni askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacak

Özel Şartlar:

  • Vergi Müfettişliği mesleğinin gerektirdiği nitelikleri haiz bulunmak.
  • Daha önce Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına katılmamış veya en fazla iki kez katılmış olmak.
  • Başvuruyu, Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanan giriş sınavı duyurusunda belirtilen şartlara uygun olarak süresi içerisinde yapmış olmak.

KPSS Şartı Ne Olacak?

Vergi Müfettiş yardımcısı alımı için adyalardan 2022 veya 2023 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 ve üzeri puan almış olmak.

Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri mezunları için KPSSP17, KPSSP18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP27, KPSSP28, KPSSP47 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden,

Endüstri mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, fizik mühendisliği, kimya mühendisliği, işletme mühendisliği, matematik mühendisliği bölümü mezunları için KPSSP1, KPSSP2 ve KPSSP3 puan türlerinin herhangi birinden,

Yaş Şartı:

Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1989 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak.)

Eğitim şartı:

En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin Hukuk, Siyasi Bilgiler, İşletme, İktisadi, ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği olan bölümlerden mezun olmuş olmak.

1500 Aday Seçilecek!

Söz konusu Müfettiş Yardımcısı alımı için adaylar KPSS puanına göre değerlendirilecektir. Buna göre Adayların KPSS puanları ele alınarak kadro sayısının 5 katı aday sıraya göre Yazılı sınava katılacaklardır.

İLAIN TAM METNİ BURADA

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA