Maliye Bakanlığına bağlı olan Gelir İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde bünyesinin memur personel eksikliğini gidermek için alım yapacağını belirtmişti. Yayımlanan ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde bulunan eksikliği tamamlamak için 400 kişilik boş kadro ile Gelir Uzman yardımcısı alacağını açıklamıştı. Başvuruların 10 Temmuz 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık başvurularda son günlere gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için birkez daha ilgili ilan hakkında detaylı bilgi veriyor olacağız.

KADRO DAĞILIMI:

Gelir İdaresi Başkanlığı toplamda 400 kişilik kadro için Ankara ilinde alım yapacak. Buna göre Alımı yapılacak Gelir Uzman Yardımcıları 3 farklı Gruba ayrılmıştır. Buna göre KPSSP48 puan türünden puan almış olan 300 Memur, KPSSP3 puan türünden puan almış olan 50 Memur ve KPSSP12 puan türünden puan almış olan 50 memur olmak üzere toplamda 400 Gelir Uzman Yardımcısı alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Gelir İdaresi Başkanlığı Uzman yardımcısı alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP48, KPSSP3 veya KPSSP12 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları ve alım yapılacak Grubununa göre belirtilen meslek dallarından mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

Buna göre başvuru şartlarını taşıyan adaylar Sınavın yazılı bölümüne 04 Ağustos 2018 tarihi saat 10:00'da Ankara'da sınava katılacaklardır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 10 Temmuz 2018 tarihinde başlamıştı. Ancak başvurular artık sona eriyor ve adaylar en geç 19 Temmuz 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını son başvuru günü en geç saat 17:30 a kadar http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sitesinde yer almaktadır.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim