Emniyet Gemel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Meslek Yüksekokullarına 2 bin 500 polis memuru adayı alımı yapmak için ilan yayımlandı. Buna göre ilgili ilana Hem erkek hemde bayan adaylar başvuru yapabilecek. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre PMYO'lara 2018 ve 2019 yyılları eğitim öğretim dönemi için 2 bin 250 erkek ve 250 bayan polis memuru adayı alınacak. Buna göre yapılacak eğitim sonucunda tüm aşamaları başarılı olan tamamlayan adayların polis Memuru olarak ataması yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Toplumda kötü şöhretli olarak bilinmemek, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Slah taşımasına ve silahlı görev yapmasına engel bir durum olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak şartları aranacaktır.

AYrıca adaylardan, ÖSYM tarafından yapılan YSK TYT puan dütünden en az 260 puan almış olmak, 18 Yaşını tamamlamış ve 26 yaşından büyük olmamak, Erkeklerde 167 cm ve bayan adaylardan 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, beden ve kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak nitelikleri aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularını en geç 16 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet kapısı hesabı ile yapılacaktır. E-Devlet şifresi olmayan adaylar üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik ile yurtiçinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alabilirler. Ayrıca ilan hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim