Devlet Personel başkanlığı tarafından 03 Kasım 2017 tarihli yapmış olan duyuruya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine memur alımı yapacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için, Ankara'da, Genel İdari Hizmetler Sınıfında boş bulunan 9 adet stajyer kontrolör kadrosuna Sosyal Bilimler dalında (6 kişi) ve Mimarlık dalında (3 kişi) eğitim görmüş adaylar arasından atama yapılmak üzere Stajyer Kontrolör alımı gerçekleştirecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı alım yapacağı dallar için adaylara Stajyer Kontrolörlük giriş sınavı yapacak.

ADAYLARDAN SINAV İÇİN ARANAN ŞARTLAR:

Kültür ve Turizm Bakanlığı Alım yapacağı kadro için adaylardan, 2017 yılının Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak, En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler ve Mimarlık Fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak, Yapılacak sınava iki defadan fazla katılmamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylae 20 Kasım 2017 tarihi ile 06 Aralık 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular mesai saatleri içerisinde “Sınav Başvuru Sistemi” üzerinden başvurularını yaparak Stajyer Kontrolörlük Giriş Sınavı Başvuru Formu çıktısı ve ekleri ile birlikte “Kültür veTurizm Bakanlığı İnönü Bulvarı No:5 Kat: 6-7 Emek/ANKARA adresinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kontrolörler Kurulu Başkanlığına elden veya posta yolu ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Bunun dışında yapılak başvuru yöntemleri geçerli sayılmayacaktır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.