Ülkemizde ki faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurum ve kuruluşlarının büyük bir bölümü her sene binlerce memur / personel alımları yapmaktadır. Genel olarak alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavının açıklanması ile yapılan Merkezi Atamaları ile gerçekleştirilmektedir. Bunun dışında yine aynı kurumlar yıl içerisinde resmi internet siteleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile personel alım ilanları yapacaklarını kamuoyuna duyurmaktadır. Peki kamu kurum ve kuruluşlarından hangileri KPSS şartı olmadan memur alımı yapıyor.

10 Bin Özel Harekat Alımı

Emniyet Genel Müdürlüğü yayımlamış olduğu bildiri ile 10 bin Polis Özel Harekat Alımı yapacağını duyurdu. Alım için başvurular 10 Ekim 2016'da başlayacak olup adaylar Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi aracılığı ile başvuru yapması gerekmektedir. Adayların en az lise mezunu olması gerekmekte olup KPSS şartı aranmamaktadır.

Jandarma Genel Komutanlığı da kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 10 bin Uzman Erbaş alımı yapacak. Başvuru yapmak isteyen adayların internet aracılığı ile Jandarma Genel Komutanlığının yayımlamış olduğu formu eksiksiz ve doğru olarak doldurması gerekmektedir. Başvuru için bakınız; https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx

İçişleri Bakanlığı da kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 500 Subay ve 3 bin Astsubay alımı yapacak. Adaylar 1 Ocak 2017 tarihi ile eğitimlere başlayacak olup eğitimlerin tamamlanması ile askeri personel olarak göreve başlayacak.
Editör: TE Bilisim