İŞKUR üzerinden yayımlanan memur ilanlarıyla birlikte bir çok şehirde KPSS şartına bakılmaksızın en az ilkokul mezunu adayların başvuru yapabileceği memur alımlarının yapılacağı açıklandı. Bu memur alımlarıyla birlikte devlet bünyesinde çalışabilecek pek çok memur adayına fırsat sunulduğu ve KPSS şartı aranmadan Belediye bünyesinde çalışma imkanı yaratıldığı açıklandı.

MEMUR ALIMI YAPACAK BELEDİYELER ve AÇIK POZİSYONLAR

İŞKUR'un memur alımları kategorisinde yayınlanan ilanlar doğrultusunda Bartın Belediyesi, İzmir Belediyesi, Karabük Belediyesi, Muğla Belediyesi ve Malatya Belediyesi bünyesinde uzun süreli görev alabilecek memurların arandığı açıklandı. Birbirinden farklı 5 belediyenin KPSS şartı aramadan en az ilköğretim mezunu diplomasıyla alım yapılacağı belirtilmektedir. Alım yapılacak pozisyonlar ise şu şekilde açıklanmıştır; " Büro Personeli, Tesis Görevlisi, Antrenör, Kanun Sanatçısı, Şoför, Çeşitli Meslek Dalları, Usta, Acil Tıp Teknisyeni, Yaşlı Bakım Elamanı, İşçi (Farklı pozisyonlar için) Mimar, Arkeolog, Sanat Tarihçesi, Veri Hazırlama ve Raporlama ve Kordinatör" pozisyonlarına personel alımı yapılacağı açıklandı.

BAŞVURU YAPACAK ADAYLARDAN İSTENİLEN BAŞVURU ŞARTLARI

Birbirinden farklı belediyeler tarafından yapılan memur alımı kadrolarını sizlere açıkladık. Bu kadrolar kendi bünyelerinde özel şartlar oluşturarak bir çok memur adayı için ayrıştırma yöntemine gitmiştir. Sizlerde başvuracağınız pozisyon için önceden İŞKUR üzerinden pozisyon şartlarına bakabilirsiniz. Fakat her pozisyon için belirlenen genel şartlar şu şekildedir; T.C vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bırakılmaması, Belediyelerin belirlediği eğitim şartlarına uymak, sağlık sorununun bulunmaması, istenilen yaş aralığına sahip olmak, yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu şekilde çıkmak, erkek adayların askerlik ile ilgili hiçbir sorunu kalmamış olması adaylardan istenilen genel şartlardandır.

Adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden kendi sistem bilgileriyle yapabilmektedirler.