KPSS en az 60 puan ile kamuya 617 personel alımı yapılıyor. Alım yapan kurum ise İçişleri Bakanlığı. İçişleri Bakanlığı persone eksikliği için tüm Türkiye genelinde Ön lisans mezunu 617 memur personel alımı yapacak. Alım yapılacak kadro Sözleşmeli Büro Personeli kadrosudur. Başvurular 15 Mayıs 2017 tarihinde başlamış olup en geç bugün ( 22 Mayıs 2017 ) yapılması gerekmektedir. 

İçişleri Bakanlığı alımını yapacağı 617 kişilik boş kadrosu ile Ön lisans mezunu aday alacak olup, adayların bu kadrolara yerleşebilmeleri için İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan Giriş sınavından başarılı olmaları gerekmeketdir. İçişleri Bakanlığı Sözlü olarak, Ankara, İsyanbul, İzmir, Antalya, Diyarbakır, Erzurum ve Trazon illerinde eş zamanlı olarak 03 Temmuz 2017 tarihinde yapılacaktır. Başvuru şartarını taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştirdikten sonra 26 Mayıs 2017 tarihinde, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan sınav kabul duyurusunu takip etmeleri gerekmeketdir. Bu duyuru ile hangi adaylar nerede sınava ve saat kaçta sınava gireceklerini görecekler. 

Adayların giriş sınavına katılabilmeleri için, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Adayların KPSS geçerlilik puan türü ise KPSSP93 puan türüdür. Adayların KPSS puan sıralaması yüksekten en düşüğe doğru sıralamak sureti ile kadro sayının 4 katı kadar sınava çağırılacaktır. Ayrıca KPSS dışında adaylar, 01 ocak 2017 tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Ön lisans mezunu olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları gereklidir. 

Başvurular en geç bugün içerisinde, elektronik ortamda yapılacak olup posta yolu ile veya şahsen yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar ( https://goo.gl/W5MJcU ) bağlantısını kullanarak ilanın tam metnini inceleyebilirler. İlanın tam metninde sınav ile ilgili detaylı bilgi ve alım tablosu yer almaktadır.