Devlet Personel Başkanlığı, Resmi Gazete ve Kamu kurumlarının yapmış oldukları duyurulara göre kamuya KPSS en az 50 puan ile 7 Bin Memur alımı yapılacak. Kamu kurumları bünyelerine alım yaparken adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arıyorlar. Adaylar 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından kurumların belirledikleri taban puana göre başvuru yapabilirler. Orman Genel Müdürlüğü bünyesine KPSS 50 puan ile alım yaparken diğer kurumlar en az 60 ve en az 70 puan ile alım yapmaktadır. Bizler isinolsa.com olarak tek sayfa altında kamuya KPSS puanı ile alım yapan kurumların tamamını bir araya topladık. AŞağıda bunlara ulaşabilirsiniz.

KAMUYA KPSS İLE ALIM YAPAN KURUMLAR:

Orman Genel Müdürlüğü: Orman genel Müdürlüğü büyesindeki personel eksikliği için KPSS en az 50 puan ile 125 kişilik boş kadro ile Orman Muhafaza memuru alımı yapmaktadır. Adaylar başvurularına 01 Kasım 2017 tarihi itibari le başlayacak ve en geç 15 Kasım 2017 tarihine kadar yapmaları gereklidir. Detaylı Bilgi İçin Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı: Adalet Bakanlığı yaptığı duyurusuna göre bünyesine 2 bin 500 kişilik kadro ile zabıt katibi ve Mübaşir alımı yapacak. Bir diğer duyuruya göre ise Adalet Bakanlığı CTE 3 bin 611 memur alımı yapacak. Her iki ilan içinde adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan lamış olmaları gerekmektedir. Adalet Bakanlığı 2 bin 500 memur alımı ilanı için Buraya Tıklayınız. Adalet Bakanlığı CTE 3 bin 611 memur alım ilanı için Buraya Tıklayınız.

TBMM Memur Alımı: Türkiye Büyük Millet meclisi bünyesinde bulunan memur personel eksikliği için iki farklı duyuru yaptı. İlk duyuruya göre TBMM bünyesine farklı bölgelerde ve frklı kadrolarda 192 memur alımı yapacağını belirtti. Bir diğer duyuruda ise TBMM bünyesine 22 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli olarak Bilişim Personeli alımı yapacağını belirtti. TBMM 192 memur alımı detayları için Buraya Tıklayınız. TBMM 22 Bilişim personeli detayları için Buraya Tıklayınız.

Gümrük ve Ticaet Bakanlığı: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapmış olduğu duyurusuna göre, bünyesindeki memur ihtiyacını karşılamak üzere farklı pozisyonlarda toplamd 425 kişilik kadro ile memur alımı yapacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesine 300 Muhafaza Memuru, 50 Memur, 25 Avukat ve 50 Tüketici Hakem Heyeti Raportörü alımı yapacak. Adaylar başvurularını en geç 05 Kasım 2017 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Avrupa Birliği bakanlığı: Avrupa Birliği Bakanlığı15 Ekim 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı alanlarda toplamda 12 kişilik boş kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Avrupa Birliği Bakanlığı Hukuk alanında 4, İktisat alanında 2, İşletme alanında 2 ve Uluslararası İlişkiler alanında 4 memur personel olmak üzere toplamda 12 kişi alacak. Adaylar alanlarına göre Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 85 puan almış olmak zorundadırlar. Ayrıca adayların KPSS puan sıralasına göre uzman yardımcısı alımı sınavı yapılacaktır. Detaylı Bilgi İçin Buraya Tıklayınız.

Danıştay Başkanlığı: Danıştay bünyesindeki memur ihtiyacı için 17 kişilik boş kadro ile Aşçı, Garson ve Bahçıvan kadrolarında alım yapacağını belirtti. Adaylar başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Türkiye Şeker Fabrikaları: Türkiye Şeker Fabrikaları bünyesine 2 kişilik boş kadro ile Kimya Mühendisi alımı yapacağını belirtti. Adaylardan Kamu personeli seçme sınavından en az 60 puan almış olmaları istenecek ve adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden yapacaklardır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Ekonomi Bakanlığı: Ekonomi Bakanlığı bünyesindeki memur personel ihtiyacı için 30 kişilik kadro ile Dış Ticaret uzman yardımcısı alımı yapacağını belirtti ve 30 kişilik kadro ile farklı alanlardan alım gerçekleştirecektir. Bunlar, 8 İktisat, 6 uluslararası ilişkiler, 4 İşletme, 4 Kamu Yönetimi, 4 Hukuk ve 4 Endüstri Mühendisili alanlarında yapılacaktır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

BOTAŞ : Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü bünyesine farklı kadrolardan ve bölgelerden toplamda 112 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtti. Buna göre, Lisans, Önlisans ve lise mezunu adaylar başvuru yapabilecek.  Alımlar, Ankara, İzmir, Kırklareli, Kayseri, Samsun, Erzurum, Kahramanmaraş, Konya, Ağrı, Ardahan, Sivas, Aksaray, İstanbul, Tekirdağ, Şanlıurfa, Gaziantep illerinde bulunan bölge müdürlüklerine alınacaktır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Hazine Müsteşarlığı: Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi bünyesine 18 kişilik boş kadro ile Uzman personel alacak. Adaylar Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılacak olan Giriş sınavı ile belirlenecektir. Detaylı Bilgi İçin Buraya Tıklayınız.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesindeki 80 kişilik boş kadro ile İş Müfettiş yardımcısı alacak.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İş Teftiş Kurulu Başkanlığı birimine alım yapılacak olup adaylar detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

ÇAYKUR: Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ( ÇAYKUR ) bünyesine 4 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak. Adayların bu boş kadroya yerleşebilmeleri için Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ( ÇAYKUR ) tarafından yapılacak olan Giriş sınavından başarılı olmaları gereklidir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim