Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesine istihdam etmek amaçlı toplamda 640 kişi alıyor. Alım başvuruları bugün sona eriyor. Başvuru yapacak adaylar biran önce tercihlerini yapmak zorundadır. Karayolları Genel Müdürlüğü 2017/4 kapsamında tercih ile alım yapacak.  Tercihler ÖSYM tarafından yapılacak. Adaylar bugün en geç 23:59 a kadar tercihlerini yapmak zorundadır. Karayolları Genel Müdürlüğü 640 kişilik kadro ile lisans mezunu ve önlisans mezunu aday alacak. 510 Lisans ve 130 Önlisans mezunu alımı yapılacak. 

ARANAN KPSS ŞARTI:

Adayların kılavuza başvuruda bulunabilmeleri için, ilan edilen kadrolara göre, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları 2016-KPSS Lisans ve Önlisans Mezunları ise 2016-KPSS Önlisans sınavına girmiş ve en az birinden ilgili puanı almış olmaları şarttır.  Yerleşme işlemlerinde Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans Mezunları için KPSSP3 puan sırası kullanılacaktır. Adaylar tercihlerini öğrenim seviyesine göre yapmalıdır.Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPACAK ?

Karayolları Genel Müdürlüğü tercih kılavuzu ile alımını yapacağı 640 kişilik kadro ile, Tekniker, Mimar, Mühendis, Şehir Plancısı ve Büro Personeli alacak. Başvurular sadece Lisans ve Önlisans adayları için geçerlidir. 

HANGİ İLLER İÇİN ALIM YAPILACAK ?

Karayolları Genel Müdürlüğü 640  kişilik kadro dağılımını, Ankara, Konya, Kayseri, Mersin, Samsun, Elazığ, Diyarbakır ,Van, Erzurum, Antalya, Trabzon, Bursa, Kastamonu, Sivas, Kars illerine dağıtmaktadır. Adaylar tercihlerini bu iller için yapacaktır. 

TERCİH İŞLEMLERİ:

Tercihlerin geçerli olabilmesi için yayınlanan kılavuzdaki ilgili lisans bölümlerinden veya önlisans bölümlerinden mezun olunması gerekmektedir. Eğer tercihler ilgili bölümlerden mezun olunmadığı halde yapılmış olsa bile adayların göreve başlanmasına izin verilmeyecektir. Adaylar tercihlerini 12 Nisan 2017 tarihi ile 18 Nisan 2017 tarihlieri arasında yapmaları gerekmektedir. Tercihler son başvuru günü saat 23:59 a kadar devam edecektir. Tercihlerinizi ÖSYM ye göndermeden önce, Karayolları Genel Müdürlüğü lisans ve önlisans şeklindeki yayınladığı tablo1 ve tablo 2 de yer alan kadrolara göre uygun olduğunuza karar vermeniz gerekmektedir. Yanlış tercihte bulunduğunuzda, son başvuru gününe kadar tercih işleminizde değişiklik yapabileceksiniz. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi https://ais.osym.gov.tr adresinden elektronik ortamda yapacaklardır. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz.

Ayrıca adayların Tercih yapabilmesi için tercih ödemesini yapması gereklidir. tercih ödemesi kredi kartı /banka kartı ile yapılacaktır. Ödemelerinizi ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 19 Nisan 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların, bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek, bu tercihler yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir. Yapılan ödeme hiç bir şekilde geri iade edilmeyecektir. Adaylar tercih kılavuzunu, Lisans tablosunu ve Önlisans tablosunu alt kısımda bulunan bağlantılar yardımı ile ulaşabilirler.  Ayrıca Yurtdışından tercih yapacak olan adaylar tercih ödemesini ÖSYM nin resmi internet sayfasında yer alam ÖDEMELER bölümünden Kredi Kartı veya Banka kartı ile TL şeklinde yatıracaklardır.

SONUÇLAR

Tercihlerini tamamlayan adayların sonuç listesi ÖSYM'nin isnternet sitesinden duyurusu yapılacaktır. Adaylar sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara posta yolu ile herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Tercih sonuçları ÖSYM tarafından Karayolları Genel Müdürlüğüne elektronik ortamda iletiliecektir. Adaylar doğrudan yerleşim için kurumlara başvuru yapacaktır. Atama ile alakalı evrak ve hangi tarihte teslim edilmesine dair bilgiler Karayolları Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfaında duyurusu yapılacaktır.

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

LİSANS MEZUNU KADROLARI VE ATAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNLİSANS MEZUNU KADROLARI VE ATAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim