Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan ilana göre Karayolları Genel Müdürlüğü 2018/3 Tercih kapsamında bünyesine 180 kişilik boş kadro ile farklı niteliklerde 180 memur alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından başlaması ile artık sona ermektedir. Adaylar tercihlerini en geç bugün içerisinde yapmak zorundadırlar.

ÖNLİSANS VE LİSANS MEZUNLARI TERCİH YAPABİLECEK!

Yayımlanan kılavuza göre tercih işlemini sadece Önlisasn mezunları ve Lisans mezunları yapabilecek. Buna göre Önlisans mezunu 25 Teknisyen ve Lisans mezunu 155 Kişi tercih yapacak. Buna göre Lisans mezunlarına verilen kadrolar, 129 mühendis, 19 büro personeli, 5 mimar, 2 şehir planlayıcısı kadroları bulunuyor. 

TERCİH İŞLEMLERİ SONA ERİYOR!

ÖSYM tarafından yapılmış duyuruya göre Karayolları Genel Müdürlüğü 2018/3 tercih işlemleri duyurunun yapılması ile başlamış olup adayların tercihlerini en geç bugün ( 03 Nisan 2018 ) yapmaları gereklidir. Buna göre adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak nitelikleri isteniyor. Ayrıca 2016 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden puan almış olmaları şarttır. Başvuru işlemleri yani tercih işlemleri bugün saat 23:59 a kadar yapılması şarttır.Tercih kılavuzlarına ulaşarak daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim