Kara Yolları Genel Müdürlüğü 07 Aralık 2017 tarihli yayımladıüğı ilana göre memur alımı yapacağını belirtti. Kara Yolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak amaçlı farklı kadrolar ve niteliklerde toplamda 16 kişilik kadro ile alım yapacak. KGM memur alım ilanına başvuru yapacak adaylar 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların KPSS puan sıralamasına göre adaylara sınav uygulanacaktır. Buna göre özel ve genel şartları taşıyan adaylar 09 Ocak 2018 ile 12 Ocak 2018 tarihleri arasında Sözlü sınava tabii tutulacaktır.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Kara Yolları Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 16 kişilik kadro ile alım yapacak ve bu kadrolar, Ankara Merkezde, 5 İnşaat Mühendisi, 2 Elektrik-Elektronik Mühendisi ve 1 Jeodeji ve Fotogrametri Mühendisi kadrosunda 1, İzmir'de 4 İnşaat Mühendisi ve Merkesinde 4 İnşaat mühendisi olmak üzere Ankara, İzmir ve Mersin illerinde toplamda 16 memur personel alımı yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Kara Yolları Genel Müdürlüğü memur alım ilanına başvuru yapacak adyalar aranan bütün nitelikleri taşımak zorundadırlar. Buna göre başvuru yapacak adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları düzeyinde KPSSP3 puan türünden en az 70 veya üzeri puan almış olmak, Ankara ili için başvuru yapacak adaylardan son beş yıl içerisinde yapılmış olan Yabancı Dİl sınavından en az B düzeyinde puan almış olmak ve kadrosuna göre özel şartları taşımaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuru yapacak adaylar, başvurularına 12 Aralık 2017 tarihinde başlayacak olup en geç 19 Aralık 2017 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular, Kara Yolları Genel Müdürlüğü internet sitesinde (www.kgm.gov.tr) yer alan “İlk Atama Başvuru Formu”nu elektronik ortamda doldurarak son başvuru tarihi mesai bitimine kadar aynı adrese iletmeleri gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirler.

Editör: TE Bilisim