Ülkemizde bulunan birçok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyesindeki eksikliği tamamlamak için her geçen gün yeni bir ilan yayımlıyorlar. Temmuz ayı ve Ağustos ayı için bir çok kamu kurumu ve kamu kuruluşu bünyesine alım yapmaktadır. Söz konusu memur alımı ilanları Devlet Personel Başkanlığı, Bakanlıkların ve kamu kurumlarının resmi İnternet sayfasında yayımlanmaktadır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamu ilanlarına başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımaları gereklidir. Buna göre başvuru şartlarını taşıyan bay ve bayan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilirler. Adaylardan bazı genel şartlar ve bazı özel şartlar aranmakta olup bu şartların tümünü taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek ve eğer kurum tarafından Giriş sınavı ve Mülakat yapılacak sa adaylara bildirilmekte ve adayların Başarı sırasına göre sıralama yapılarak sınav işlemi uygunlanmakta dır.

ARANAN GENEL NİTELİKLER:

Bir çok kamu kurumu ve kamu kuruluşu adaylardan genel olarak, Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına mani olacak sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Bir diğer kamu kurumu veya kamu kuruluşuna mecburi hizmet şartı bulunmamak, Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmalarından olumlu sonuç alabilmek şartları aranır.

ÖZEL NİTELİKLER:

Adaylardan özel olarak öncelikle alım yapılacak pozisyon için belirtilen eğitim seviyesinde eğitimini tamamlamış olmak, Belirtilen yaş şartı olarak bir çok kurum 35 yaş şartı aranıyor ancak askeri personel alımlarında bu durum 27 yaş şartı olarak değişmektedir.

Ayrıca bir çok kamu kurumu memur olma yolunda ilerleyen adaylardan Geçerlilik süresi dolmamış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan şartı aramaktadır. Ancak bazı kamu kurumları ise KPSS şartı yerine tecrübe şartı ile alım yapmaktadırlar. Buna göre KPSS şartı aranan ilanlarda adayların, Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kamu memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylar kurum ve kuruluş tarafından belirtilen başvuru süreleri içerisinde başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular ise kamu Kurumlarının belirttiği yöntemde yapılması gerekmektedir.

YAYIMLANAN İLANLARI TAKİP ETME:

Son dakika olarak yayımlanan ilanları İşin Olsa Ekibi sayesinde takip edebilirsiniz. İlanları takip etmek için Mobil uygulamalarımızı indirebilir ve yayımlanan ilanları Son dakika olarak telefonunuza bildirim alabilirsiniz. hatta başvuru yapmış olduğunuz ilan hakkında gelişmelerden ve başvuru sonuçlarını da takip edebilirsiniz. Mobil uygulamamız tamamen sizler için Ücretsizdir.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

KAMUYA MEMUR ALIMI YAPAN KAMU KURUMLARI:

Gelir İdaresi Başkanlığı 100 Memur Alımı İlanı İçin Buraya Tıklayınız

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Alımı İçin Buraya Tıklayınız

ÖSYM KPSS Şartı Olmadan Personel Alımı İlanı İçin Buraya Tıklayınız

KPSS En Az 50 Puan İle Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alımı İçin Buraya Tıklayınız

50 KPSS Puanı İle GTHB Personel Alımı İçin Buraya Tıklayınız

Kocaeli Üniversitesi Sözleşmeli 188 Personel Alımı İçin Buraya Tıklayınız

Tarım Kredi Kooperatifleri Memur Alımı İçin Buraya Tıklayınız

Yüksek Seçim Kurulu 175 Memur Alımı İçin Buraya Tıklayınız

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı İçin Buraya Tıklayınız

Kültür ve Turizm Bakanlığı 112 Memur Alımı İçin Buraya Tıklayınız

Belediyelere 88 Personel Alımı İçin Buraya Tıklayınız

Jandarma Genel Komutanlığı 2 Bin 375 Uzman Erbaş Alımı İçin Buraya Tıklayınız

Editör: TE Bilisim