Bir çok yapılan duyuruya göre ve bildirilere göre kamu kurum veya kamu kuruluşları çok sayıda memur personel alımı gerçekleştirecek. Bir çok kurumun başvurusu başlamış olmakla birlikte toplamda 5 bin 56 memur personel alınacak. Böyle alım haberini bekleyen bir çok işsiz veya işinde yükselmek için bekleyen memur adayları için müjdeli bir haber oldu diyebiliriz. Yapıln duyurular Devlet Personel Başkanlığı tarafından veya İŞKUR tarafından yapılmaktadır. Alım başvuruları başlamış olmakla birlikte bazı kurumların başvuru tarihleri ise dolmaktadır. Adaylar bir an önce başvuru yapmları şarttır. İlanda belirtilen tarihler dışında yapılan başvuruları hiç bir kamu kurumu kabul görmez. 

Söz konusu olan bu alımlarda adaylardan bazı şartlar aranmaktadır. Ancak bu şartları yerine getiren ve bu pozisyona uygun olan adaylar başvuru yapabilir. Her kadro için aranan şartların bazıları ortak olsada bazı kadrolar için özel şartlar aranıyor. Mesela aranan özel şarlardan birisi KPSS ve Öğrenim dalıdır. 

Adaylardan Hangi Şartlar Arananıyor?

Alım yapacak kurumlar adaylardan genellikle, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları, Askerlik yapmış olmak veya askerlik ile alakası olmamak, En az lise mezunu olmak şartı ile Lisans ve Önlisan mezunu olmak, Gerekli üniversitelerin veya okulların ilgili kadroya göre bölümlerinden mezun olmak şartları aranır. Bunlar dışında aranan özel şartlara ancak ilan da ulaşabilirsiniz. Sebebi ise her kurum farklı kadrolarda alım yaptığı için her kadronun aradığı şartta farklıdır. 

Hangi Kurumlar KPSS Şartı Aramıyor ?

Kamuya alınacak adaylar için bazı kurumlar KPSS şartı aramıyor. Bu kurumlar, Türk Hava Kurumu, Belediyeler, Devlet üniversiteleri ( öğretim üyesi kadrosu için), Türkiye Şeker Fabrikaları, Dışişleri Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, ÖSYM, TÜBİTAK gibi kurumlar KPSS şartı aramıyor. Ancak şunuda belirtmek isterizki şu anda bu kurumlar KPSS aramıyor. Yani aktif olan alım ilanları için geçerlidir. Bu kurumların daha sonraki yapacağı alımlarda KPSS şartı arananabilir. 

KPSS Şartı Arayan Kurumlar ve En Düşük Puanlar Nelerdir ?

Kurumların bazıları KPSS Şartı aramasada bir çok devlet kurumu Memurluk kadrosu için Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaktadır. Şu anda aktif olan ilanlar için en düşük KPSS puanı 50 olarak belirlenmiştir. Mesela Bolu İl Özel İdaresi, Emniyet Genel Müdürlüğü en az KPSS 50 puan ile alım yapıyor. Jandarma Genel Komutanlığı ise en az 60 puan şartı arıyor. Puanlar bu şekilde olmakta olup en düşük puandan sıralamaya alınacak adaylar arasında en yüksek olan kadro sayısı kadar alım yapılmaktadır. Yani siz başvuru yaptığınızda sizin puanınızdan daha yüksek bir aday başvuru yapmış ise sizin kabul edileme şansınız o kadar düşecektir. 

Başvurular Nereye ve Ne Zaman Yapılacak ?

Başvuru yapacak adaylar başvurularını kurumun belirlediği tarihler aralığında yapmaları gerekmektedir. Yapılan duyuru tarihleri dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru yapmak için aşağıdaki alım tablosu üzerindeki detaylar kısmına tıklayarak ilanı başka bir sekmede açabilirsiniz. Orada belirtiler şartlara göre ve başvuru tarihlerine göre başvuruları yapmanız gerekmektedir.

Hangi Kurum Ne Kadar Alım Yapacak ? 

www.isinolsa.com ailesi olarak şu anda alım yapan kurumların hepsini bir araya topladık aşağıda tablo şeklinde size sunuyoruz. Aşağıda hangi kurumun kaç memur alımı yaptığına ulaşarak ve son başvuru tarihlerine göre, başvuru tarihi geçip veya geçmediğini görebilirsiniz.
 

Alım Yapacak Kurum veya Kuruluş KPSS Şartı Alınacak Personel Sayısı Son Başvuru Tarihi Detaylar
Karadeniz Teknik Üniversitesi Var 15 07/03/17 TIKLAYIN
TEDAŞ Var 250 27/02/17 TIKLAYIN
TÜBİTAK Yok 34 27/02/17 TIKLAYIN
Jandarma Genel Komutanlığı KPSS 60 Puan 20 10/03/17 TIKLAYIN
TÜBİTAK Yok 24 06/03/17 TIKLAYIN
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Yok 15 28/02/17 TIKLAYIN
Devlet Üniversiteleri Yok 190 03/03/17 TIKLAYIN
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Var 3 03/03/17 TIKLAYIN
Trakya Üniversitesi Var 2 06/03/47 TIKLAYIN
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Var 100 10/03/17 TIKLAYIN
Erdek Belediyesi Yok 3 28/02/17 TIKLAYIN
Gelir İdaresi Başkanlığı Yok 60 TIKLAYIN
Dışişleri Bakanlığı Yok 1 08/03/17 TIKLAYIN
Çanakkale Belediye Başkanlığı 06/03/17 TIKLAYIN
Manisa Köprübaşı Belediye Başkanlığı Yok 11 06/03/17 TIKLAYIN
Türk Kızılayı Yok - ---- TIKLAYIN
Sağlık Bakanlığı Var 3890 09/03/17 TIKLAYIN
Türkiye Şeker Fabrikaları Yok 250 17/03/17 TIKLAYIN
Emniyet Genel Müdürlüğü KPSS 50 Puan 20 17/03/17 TIKLAYIN
Devlet üniversiteleri Yok 147 10/03/17 TIKLAYIN
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yok 3 16/03/17 TIKLAYIN
Türk Hava Kurumu Yok --- ---- TIKLAYIN
Bolu İl Özel İdaresi KPSS 50 18 10/03/17 TIKLAYIN