Ülkemizde faaliyetlerine devam eden kamu kurum ve kuruluşları yayımlamış oldukları ilanları ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur ve personel alımlarına devam etmektedir. En çok alımlar Merkezi Atamalar ile yapılmakta olup FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi veya uzaklaştırılması ile boşalan kadroların tekrar doldurulabilmesi içinde binlerce personel alımı gerçekleştirilecek. Yayımlanan ve yayımlanacak olan ilanlar incelendiğinde kamuya toplam 100 bin memur ve personel alımının yapılması bekleniyor.

Hangi Kurum Kaç Personel Alacak

Kamuya toplam 100 bin memur alımı yapılacak. Peki alınacak olan personeller hangi pozisyonlarda çalışacak ve hangi kurumlar alım yapacak.
Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin en az lise mezunu Polis Özel Harekat alımı yapacak. Başvurular 10 Ekim tarihi ile başlayacak olup İçişleri Süleyman Soylu 10 binde Polis Memuru alımı yapılacağını duyurmuştu. Ancak bu alımlar hakkında her hangi bir detay bulunmuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Ekim ayında yapılacak olan atamaların gerçekleştirilmesi ile Kasım veya Aralık ayında 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı daha yapacak.
Bu ilanların yanı sıra Ankara Üniversitesi 112 personel alımı gerçekleştirecek. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi geçici işçi alımı yapacak.

Sağlık Bakanlığı ise Ekim ile Kasım aylarında 12 bin sağlık personeli yapacak olup bu sayının sene sonuna kadar 20 bine yaklaşması bekleniyor. Aynı zamanda diğer üniversitelerde çok sayıda akademik personel alımı gerçekleştirmektedir.
Editör: TE Bilisim