Kamu kurumlarında bir çok kadroda personel istihdamı yapılacak. ÖSYM tarafından alınmaya devam edilen 2018/1 KPSS tercihlerine göre 232 Bilgisayar işletmeni kadrosunda alım yapılacak.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi başvuruları halen devam ediyor. Başvurular 5 Temmuz'da son bulacak. Adaylar başvuru işlemlerini aday işletim sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile yapabilecek. Ayrıca adaylar tercih işlemleri için 15 Tl başvuru ücreti ödeyecek. Başvuru ücretleri ösym ödeme sistemi üzerinden yapılabilelcek. Bilgisayar işletmeni kadrosu kamu kurumlarında Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosundan  sonra fazla sayıda alım yapılan ve istihdam edilen kadrolar arasında bulunuyor. ÖSYM'nin açmış olduğu 1.471 kişilik alımlarda 232 kişilik kadro ayrıldı. Bilgisayar işletmeni ne iş yapar ve maaşları ne kadar?

Başvuru yapmak için tıklayın

BİLGİSAYAR İŞLETMENİ MAAŞLARI;

Genel İdari Hizmetler sınıfında bulunan bilgisayar işletmenleri kadrosundaki görev yapanlar büro hizmeti görmektedirler. Bu kadrodaki memurlar bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmak zorundadırlar. 2018/1 yerleştime başvurularında da adaylar özel başvuru şartları arasında 6225 kodu ile belirtilmektedir. önlisans ve lisans mezunu adaylar arasından alımlar yapılmaktadır. Yine tercihlerde ön lisans mezunu olan 175, Lisans mezunu olan 57 kişilik alım gerçekleşecek.

Diğer yandan 2018 yılının ilk yarısında yeni göreve başlayan, bekar ve çocuğu olmayan 9/1 derecesindeki bilgisayar işletmeni 2 bin 816 Tl maaş almaktadır. Memurlara 6 ayda bir yapılan Temmuz zammı ve enflasyon farkı ile birlikte farklılık gösterebilecektir.  

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim