Kamu İhale Kurumu 21 Nisan 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan memur personel eksikliği için farklı pozisyonlarda toplamda 15 memur personel alımı gerçekleştirecek. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup, adaylar, 2016 yılında yapılmış olan KPSS den en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir. Adayların KPSS puan sıralaması esas alınarak sıralamaya göre kadro sayısının 10 katı kadar sınava çağırılacaktır. 

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Kamu İhale Kurumu alım yapacağı kadrolar, 4 Avukat, 6 Büro Görevlisi ve 5 İletişim Görevlisi olmak üzere toplamda 15 kişi alınacaktır. İletişim Görevlisi adaylarından Önlisans mezunu olmak ve diğer kadrolar için adaylardan Lisans mezunu olmak şartları aranacaktır. 

SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI : 

Adaylar sınava başvuruda bulunabilmeleri için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B grubu lisans mezunları için KPSSP3 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. 

Bunun dışında Avukatlık kadrosu için, Hukuk Fakültesi mezunu olmak, Avukatlık ruhsatına sahip olmak, Büro Görevlisi Kadrosu için, En az dört yıllık eğitim veren; Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim Fakülteleri ile fakültelerin Matematik, İstatistik, Türk Dili ve Edebiyatı, Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik veya Kütüphanecilik lisans programlarından mezun olmak. İletişim Görevlisi Kadrosu için, En az iki yıllık eğitim veren yüksekokulların ya da dengi okulların; Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim ve Halkla İlişkiler ön lisans programlarından mezun olmak.  şartları aranacaktır. 

BAŞVURULAR: 

Yukarıdaki Eğitim Şartlarını, KPSS şartını ve diğer şartlara uygun adaylar sınav için başvurularını, 15 Mayıs 2017 tarihi ile 26 mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular,  Kurumun resmi internet sitesinde (www.ihale.gov.tr) yer alan “Kamu İhale Kurumu 2017 Yılı Açıktan Atama Giriş Sınavı” modülü içindeki “Sınav Başvuru Formunu” elektronik ortamda eksiksiz olarak doldurduktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle yukarıda belirtilen belgelerle birlikte, “Kamu İhale Kurumu İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No:186 06520 Balgat/Ankara” adresine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Belirtilen gün ve saate kadar Kuruma ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.