Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Memur alımı yapıyor. Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu bünyesine dahil etmek üzere 7 adet Uzman Yardımcısı ( Bilişim alanı ) alacaktır. Alt kısımda verilmiş olan bilgilerde, Özel şartlara, Genel niteliklere, Başvuru bilgilerine, Sınav bilgilerine ve Genel bilgilere ulaşarak daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilir ve başvuruda bulunabilirsiniz.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan: KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunda Genel İdare Hizmetleri sınıfında bulunan 9. derece kadrolu Uzman Yardımcısı (Bilişim alanı) kadrolarında görevlendirilmek üzere başarı durumları dikkate alınarak 7 kişilik aday personel seçimi için giriş sınavı yapılacaktır.

SINAV BAŞVURU ŞARTLARI Sınava Başvuruda Bulunacak Adayların; 1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşıması, 2 - Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olması, 3 - ÖSYM tarafından 6, 7 Temmuz 2013 veya 5, 6 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSS P6 veya KPSS P7 puan türlerinden herhangi birinden 70 puan ve üzeri almış ve başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 140 kişi içerisinde yer alması, (Son sıradaki adaylarla aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilir), 4 - Yazılı sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuzbeş yaşını doldurmamış olması (1/1/1980 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak), 5 - Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumunun olmaması, gerekmektedir.

BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Sınav başvuruları, 05/01/2015 tarihinde başlayıp 16/01/2015 tarihi mesai saati itibariyle sona erecektir. Başvurular, elektronik ortamda "www.kgk.gov.tr" adresinde yer alan "Sınav Başvuru Formu"nun açıklamalar çerçevesinde doldurulması suretiyle yapılacaktır. Başvuru formunun doldurulması ve iletilmesi, sınav giriş belgeleri ile sınava ilişkin tüm bilgileri içeren "Sınav Broşürü" Kurum resmi internet sitesinden (www.kgk.gov.tr) temin edilebilecektir.

YAZILI SINAV TARİHİ VE YERİ Giriş sınavının yazılı bölümü 01/02/2015 tarihinde Ankara'da yapılacaktır. Sınav yeri adresi sınav giriş belgesinde belirtilecektir. Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile sınav yerleri; Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu "www.kgk.gov.tr" internet sayfasında vee-Devlet portalında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecektir. Sınav yeri ve/veya tarihinin değiştirilmesi halinde durum Kurumun "www.kgk.gov.tr" internet adresinde ilan edilir. Bu ilan tebligat hükmündedir.

YAZILI SINAV ŞEKLİ VE KONULARI Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı yazılı bölümü; Yazılım Mühendisliği, Algoritma ve Veri Yapıları, İşletim Sistemleri, Bilgisayar Ağları, Veritabanı, Bilgisayar Ağı Güvenliği ve Bilişim Sistemleri Yönetimi konularından klasik sınav şeklinde tek oturumda gerçekleştirilecektir. Yukarıda belirtilen konu grupları, yazılı sınavın genel çerçevesini belirlemekte olup, her konu grubunda yer alan konuların tamamından soru sorulacağı anlamına gelmemektedir. DEĞERLENDİRME Yazılı Sınavın Değerlendirmesi Yazılı sınav, 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı sınavı başarmış sayılmak için en az 70 puan almak zorunludur. Yazılı sınav sonucunda 70 puandan az olmamak üzere, en yüksek puandan başlanarak atama yapılacak kadro sayısının dört katına kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Ayrıca son sıradaki adayla eşit puanı alan adaylar da sözlü sınava çağrılır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmayacaktır. Sözlü sınav yeri ve tarihi, "http://www.kgk.gov.tr" internet adresinde ilan edilmek suretiyle duyurulacaktır. Sözlü Sınavın Değerlendirilmesi Sözlü sınav adayların; - Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, - Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, - Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, - Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, - Genel yetenek ve genel kültürü, - Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilmesi ve her birine ayrı ayrı puan verilmesi suretiyle gerçekleştirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için komisyon başkan ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması gerekmektedir. Giriş sınav puanı, sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü puanı ile yazılı sınav puanının aritmetik ortalamasıdır. Adayların giriş sınavı puanının eşit olması halinde, yazılı puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZ Sınav Komisyonunca başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanarak giriş sınavı duyurusunda belirtilen uzman yardımcısı kadro sayısı kadar asil aday belirlenir. Yapılan sınavlarda başarılı olmak şartıyla, giriş sınavı duyurusunda belirtilen uzman yardımcısı kadro sayısının yarısını geçmemek üzere Sınav Komisyonu tarafından yedek aday isimleri de belirlenir. Sınavı asil ve yedek olarak kazananların isimleri Kurumda uygun yerlere asılmak ve "http://www.kgk.gov.tr" internet adresinde ilan edilmek suretiyle duyurulacaktır. Ayrıca, asil ve yedek listelerde yer alan adaylara sonuç yazı ile bildirilecektir. Yazılı sınav sonuçlarına, sonuçların açıklanmasından itibaren yedi gün içerisinde Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunda olacak şekilde yazılı olarak itiraz edilebilir. İtiraz bu sürenin bitiminden itibaren, sınav komisyonu tarafından en geç beş iş günü içinde değerlendirilerek sonucu ilgiliye bildirilecektir. DİĞER HUSUSLAR a) Adayların, sınavda sınav giriş belgesini ve ayrıca sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanını veya sürücü belgesini yanında bulundurmaları gerekmektedir. b) Sınavı kazananlardan gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Bu şekilde atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir ve bunlar hiçbir hak talep edemezler. c) Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır. İlan olunur.

Editör: TE Bilisim