Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılmış olan ilanlar içerisinde yer almakta olan Kamu Gözetimi Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçlı alım yapacağını belirtmişti. İlana göre Kamu Gözetimi Kurumu yapacağı Bağımsız Denetçilik Sınavı ile sınavdan başarılı olan adaylar alacak. Söz konusu olan duyuru 05 Mart 2018 tarihinde Kamu Gözetimi Kurumu resmi internet sayfasında yayımlanmıştı. Buna göre sınava başvuruların devam etmesi ile birlikte artık başvurularda son günlere gelindi.

Adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde söz konusu olan Bağımsız Denetçili Giriş Sınavına başvuru yapabilecekler. Sınavda başarıl olan adaylar ile Kamu Gözetimi Kurumunda Bağımsız Denetçi pozisyonunda göreve başlayacaklardır. Buna göre adaylardan muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi,hukuk, iktisat, maliye, işletme ve Siyasal bilgiler bölümlerinden mezun olmuş veya bunlara denkliği olan YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, İlgili bölümlerden en az lisans seviyesinde mezun olmuk şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

İlana başvurularda son günlere gelindi. Adaylar başvurularına 12 Mart 2018 tarihi itibari ile başlamışladı. Ancak başvurular en geç 25 Mart 2018 trihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular son başvuru gününe kadar Kamu Gözetimi Kurumu resmi internet sayfası olan http://www.kgk.gov.tr  adresi üzerinden Başvuru formunn doldurlması sureti ile elektronik ortamda yapılacaktır.

Başvurularını yapan adaylar ise 13 Mayıs 2018 tarihinde Ankara ve İstanbul illerinde sınava katılacaklardır. Buna göre adayların başvuru işlemi sonraında sınav tarihinden en az 15 gün önce yapılacak duyuruyu takip etmeleri gereklidir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim