Kamuya memur alım ilanlarına bir yeni ilan daha eklendi. 21 Aralık 2017 tarihli yayımlanan ilanlara göre, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı 7. ve 9 uncu dereceli kadrolara boşta bulunan 8 kişilik kadro ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzman Yardımcısı alacak. Adaylardan 2017 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup, adayların KPSS puan sıralaması alınarak Giriş Sınavı yapılacaktır.

Başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuru yapabilecek ve KPSS puan sıralamasına göre adaylar belirlenecek ve kadro sayısının 20 katı kadar Giriş sınavına katılabilecektir. Giriş sınavı Yazılı ve Sözlü olarak iki aşamadan gerçekleşecek olup Yazılı sınava girmeye hak kazananların listesi Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından duyurulacaktır. Buna göre yazılı sınav 11 Mart 2018 tarihinde Ankarada yapılacaktır. Sınavın saati ve yerine ilşkin açıklamada Kurum tarafından duyurulacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adayların yazılı sınava girebilmeleri için 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaki En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak şartları aranacaktır.

KPSS ŞARTI:

Adayların Giriş sınavına katılabilmeleri için, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP30, KPSSP33 veya  KPSSP37 puan türlerinden en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir. Adayların KPSS puan sıralamasına göre ilk 160 kişi arasında bulunabilmeleri gereklidir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 15 Ocak 2018 tarihi ile 26 Ocak 2018 tarihleri arasında başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (Atatürk Bulvarı No:149 Bakanlıklar/ANKARA) veya www.kdgm.gov.tr internet adresinden temin edilecek başvuru formu doldurularak, istenilen belgeler ile birlikte şahsen veya posta yoluyla İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim