Geçtiğimiz günlerde Devlet personel başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Kalkınma Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçlı farklı kadro ve niteliklerde toplamda 13 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtmişti. Başvuruların 22 Ocak 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Adaylar başvuru yapabilmeleri için aranan bütün nitrlikleri taşımaları gereklidir.

Buna göre Kalkınma Bakanlığı bünyesine Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8 inci ve 9 uncu boş kadrolara göre toplamda 13 kişi alacak. Buna göre Kalkınma Bakanlığı 4 İktisat, 2 İşletme ve 7 Endüstri Mühendisliği bölümünden memur alımı yapacak. Buna göre alımı yapılacak adaylara Kalkınma Bakanlığı tarafından 25 Şubat 2018 tarihinde Giriş sınavı yapılacaktır. Ayrıca sınava katılmaya hak kazananların listesi kurumun resmi internet sitesinde 19 Şubat 2018 tarihinde yayımlanacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kalkınma Bakanlığı memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylar, alım yapılacak kadro alanlarından en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak veya buna denkliği olan ve YÖK onaylı yürtdışı yükseköğretim kurumundan mezun olmuş olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Henüz 35 yaşından gün almamış olmak, Yapılmış olan Yabancı Dİl Sınavından İngilizce Almanca ve Fransızca dillerinden herhangi birinden en az 70 puan almış olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 puan lmış olmak nitelikleri aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR

Başvurusuna başlayan adaylar için son günlere gelindi. Hala başvuru yapmamış veya başvuru işlemini bitirmemiş olan adaylar en geç 05 Şubat 2018 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları şarttır.Başvurular başvuru formu ve istenilen belgeler ile birlikte son başvuru günü en geç 18:00 e kadar sistemem yüklenmesi ile yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim