Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisine personel alımı yapılacak.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından açıklanan alım ilanına göre 38 kişi istihdam edilecek. 657 sayılı devlet memurları kanuna göre yapılacak alımlarda başvuru şartları ve başvuruya ilişkin detaylar belli oldu. Adaylar son başvurularını 3 Temmuz tarihinden önce tamamlamaları gerekiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Fakülte denaklığının 2547 sayılı Kanun, Yükseköğrenim Kanunu, 657 sayılı DMK'nın 48. maddeleri ile 30044 sayılı öğretim elemanı seöme yönetmelik hükümlerince öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alımı yapılacak.

Başvurularda doçentlik başvuruları için adayların 657'nin 48. maddesindeki şartları taşıması, doçentlik için belirlenmiş olan 200 puan üstü almış olmaları güvenlik arşiv soruşturmalarından olumlu almaları, yabancı dil sınavından en az 55 puan almış olmaları gerekiyor. Doktor öğretim görevlisi başvurularında ise atama yapıalcağı alanla ilgili doktora diplomasına sahip olmalaro, doktor öğretim üyesi için 100 puan almış olmaları 657 sayılı kanun 48. maddesindeki şartları taşımaları ile 5. fıkradaki suçlarından dolayı HAHB kararı verilmiş olmamaları gerekiyor. Öğretim üyesi başvurularında ise; Ales sınavından en az 70 puan almış olmak, yabancı dil sınavından 50 puan almış olmak özel şartları bulunuyor. Diğer şartlar için başvuru kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

BAŞVURU TARİHLERİ;

4 Haziran tarihinde bailayan 38 kişilik alımlarda başvurular 3 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Adaylar ilan metne göre şahsen yada posta yolu ile başvuru yapabilmeleri mümkün, son başvuru tarihini dikkate alarak posta başvuru yapmaları gerekiyor.

Başvuru kılavuzu