Jandarma geçtiğimiz günlerdeki yapmış olduğu duyurusuna göre, bünyesindeki memur eksikliği için farklı kadrolarda bünyesine toplamda 222 kişilik kadro ile memur alımı yapıyor. Başvurular 07 kasım 2017 tarihine başlamış olup, artık sona ermektedir. Adaylar başvuru şartlarına göre başvurularını bitirmeleri şarttır. Ayrıca Jandarma en az KPSS 50 Puan İle Memur Alımı yapacak.

Yayımlanan ilana göre, Jandarma Genel Komutanlığı ve Jandarma ve Sahil Güvenli Akademisi Başkanlığı bünyelerine farklı kadrolarda alım yapacak. Jandarma Genel Komutanlığı 22 kişilik kadro ile, 8 Mühendis, 1 Mimar, 7 Uzman, 1 Mütercim, 4 Avukat ve 1 Veteriner kadrosu ile toplamda 22 memur alacak ve bu kadrolar için adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları şarttır.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı 200 kişilik boş kadro ile 4 Aşçı, 3 Bahçevan, 2 Berber (Bayan Kuaförü), 1 Terzi (Bayan), 4 Berber (Erkek), 45 Uzman,  9 Mühendis, 38 Hizmetli, 11 Memur, 3 Grafiker, 2 Hemşire, 5 Teknisyen, 10 Tekniker, 2 İstatistikçi, 1 Kasap, 1 Kuru Temizlemeci, 1 Terzi (Erkek), 55 Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, 1Veteriner ve 2 Zabıt Katibi olmak üzere toplamda 200 memur alınacak. Adayların bu kadrolara başvuru yapabilmeleri için ise 2016 yılı KPSS den en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Jandarma Genel Komutanlığı ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı bünyesine alımını yapacak olduğu boş kadrolar için adaylardan, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Lisans mezunları için KPSSP3 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türlerinden en az 50 puan almış olmak, Herhangi bir kurumda sözleşmeli veya memur olarak çalışmıyor olmak, yapılcak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek,Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ve . Erkek adaylar için; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş (tecilli) veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Jandarma 222 memur alımı başvuruları 07 kasım 2017 tarihinde başlamasının ardından artık sona ermektedir. Hala başvuru yapmamış veya başvuru işlemini bitirmemiş olan adaylar başvurularını en geç, 28 Kasım 2017 tarihi saat 17:00 a kadar yapmaları şarttır. Başvurular adece www.jandarma.gov.tr internet adresinden yapılacak olup, posta ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecek ve bu başvurulara cevap verilmeyecektir. 

İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim