Jandarma Genel Komutanlığı 2016 Aralık ayında yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunana memur personel ihtiyacını karşılamak amaçlı bir suyuru yayımlamıştı. Yapılan duyuruda Jandarma Genel Komutanlığı 23 kişilik boş kadro ile Sivil Memur alımı gerçekleştirecek. Ayrıca alımlar hem bayan arkadaşlar için hemde Erkek arkadaşlar için geçerlidir. Başvuruda bulunacak olan adaylar en geç 06 ocak 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Alınacak olan adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları gerekmekte olup en az lise mezunu olmak zorundadır. 

Alımı yapılacak adaylardnan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2016 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış ve Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans Mezunları için KPSSP93, Ortaöğretim Mezunları için ise KPSSP94 puan türleri aranacak, 18 yaşını tamamlamış olmak, herhangi bir kurumda çalışıyor olmamak, Erkek adaylar için askerlik ile ilgisi bulunmamak veya askerliğini yapmış olmak, Yapılacak uygulamalı meslek bilgisi sınavı ve/veya mülakat sınavında başarılı olmaları durumunda, sevk edilecekleri hastanelerden TSK, J.Gn.K.lığı, Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre "Sivil Memur Adayı Olur" kararlı sağlık raporu almış olmak şartları aranmaktadır. 

Jandarma Genel Komutanlığı 7 adet Lisans mezunu uzman, 1 adet Lisans Mezunu Kimyager, 12 adet Lisans Mezunu Mühendis, 2 adet Önlisans Mezunu Tekniker ve 1 adet Ortaöğretim Mezunu Bahçıvan olmak üzere toplamda 23 adet Sivil memur alımı yapacak.

Başvuruda bulunacak olan adaylar, en geç  06 Ocak 2017 tarihi saat 17:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Başvurular, sadece www.jandarma.tsk.tr internet adresinden yapılacak olup, posta ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecek ve bu başvurulara cevap verilmeyecektir. Adaylar sadece bir unvanda başvuru yapacaklardır. Ayrıca Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilir ve ilan hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim