Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile adaylar Merkezi Atama kapsamında başvurular yapmaya başladı. Söz konusu pek çok aday kendi bölümüne ilişkin pozisyonlara atanmak isterken ortaöğretim, önlisans ve lisans bölümlerini bitirmiş olan adayların tamamı İtfaiye Eri alımlarında başvurabilmektedir. Peki Bu senenin ilk Merkezi Ataması olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı kadroların İtfaiye Eri alımı var mı?

İtfaiye Eri Alımı Yapacak Belediyeler

2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama Kapsamında kendi bünyelerinde İtfaiye Eri pozisyonunda istihdam etmek üzere alım yapacak belediyeler belli oldu.

Lüleburgaz, Bursa, Ayvacık, Kars Sarıkamış, Rize, Rize Kaçkar, Makina Kimya Enstitüsü (Sözleşmeli Statüsünde) ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi (Sözleşmeli Statüsünde)

Yukarıda adı geçen tüm belediyeler ve kurumlar kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere sözleşmeli ya da daimi statüsünde İtfaiye Eri alımı yapacak.

Başvurular Ne Zaman? ve Nereden Yapılacak

Yukarıda belirtilmiş olan tüm belediye ve kurumlar kendi bünyelerinde İtfaiye Eri pozisyonunda istihdam etmek üzere Merkezi Atama ile personel alımı yapacak.
Başvurular 22 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinden yapılacak olup adayların kendi TC kimlik numaraları üzerinden onay için 15 liralık ücretide ödemesi gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim