Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) geçtiğimiz günlerde memur alım duyurusu yapmıştı. Yapılan duyuruya göre Türkiye İş Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı bölgelerden toplamda 20 kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapacak. Bu yönde Türkiye İş Kurumu bünyesine Avukat alımı yapacak olup Trükiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği ile Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre adaylara sözlü sınav uygulayacaktır. Başvuru şartlarını taşıyan her aday başvuru yapabilecek.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR )  alım yapacağı avukatlık kadrosu için adaylardan, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Başvuru tarihi itibari ile Avukatlık Ruhsatnamesine sahip olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Avukatlık fakültesinden mezun olmuş olmak veya buna denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranmaktadır.

HANGİ BÖLGELERE ALIM YAPILACAK?

Türkiye İş Kurumu bünyesine 10 şehirde avukat alacak. Buna göre, Ankara 8, İstanbul 3, Antalya 2, Balıkesir 1, Denizli 1, Kayseri 1, Kocaeli 1, Samsun 1, Konya 1 ve Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 1 olmak üzere Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine 20 Avukat alımı yapılacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

İlanın duyurulmasının ardından avukat alımı başvuruları bugün ( 04 Ocak 2018 ) itibari ile başladı! Adaylar başvurularını en geç 12 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular, son başvuru gününe kadar www.iskur.gov.tr adresinden elektronik ortamda başvuru yapacaklardır. Daha sonra Türkiye İş Kurumu resmi internet sitesi olan www.iskur.gov.tr adresinden duyurulacak ve sınava katılmaya hak kazananlar 5 Şubat 2018 tarihi ile 09 Şubat 2018 tarihleri arasında Ankarada sınava katılacaklardır.

İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve ilanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim