Devlet Personel Başkanlığı tarafından bugün yayımlanmış olan ilana göre kamuya çok sayıda memur personel alımı yağılacağı belirtildi. Haziran ayının girmesi ile birlikte bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyesindeki eksikliği gidermek amaçlı alım yapacaklar. Buna göre İki Kamu kurumu toplamda 935 kişilik boş kadro ile alım gerçekleştirecek olup haberimizin devamından alım yapacak kamu kurumuna ve başvuru şartlarına ulaşarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

HANKİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

Kamuya iki kamu kurumu alım yapacak. Buna göre gelir İdaresi Başkanlığı farklı pozisyonlarda toplamda 435 Memur alacak. Bir diğer kurum ise, Maliye Bakanlığı ve 500 Kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapılacağı belirtildi.

Buna göre Maliye Bakanlığı 500 kişilik boş kadro ile Vergi Müfettiş yardımcısı alacak. Adaylar bu yönde Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacak giriş sınavına katılarak başarılı olanlar kadroya alınacaktır.

Gelire İdaresi Başkanlığı yayımladığı iki ilana göre, 400 Devlet Gelir Uzman yardımcısı ve 35 Avukat alımı yapacağını açıkladı. Uzman yardımcısı kadroları Ankara ili için geçerli olup adaylar farklı 3 alanda alınacak. Avukat pozisyonları ise, Farklı bölgelere alımı yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kurumlar adaylardan genel olarak, 657 Sayılı devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı ( 01.01.2018 ) itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından ilgili alım pozisyonlarına göre belirtilen taban puanda puan almış olmak şartları ve pozisyonuna göre özel şartlar aranacak. Özel şartlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantılar sayesinde ilanlara ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularını mutlaka başvuru süreleri içerisinde gerçekleştirmeleri gereklidir. Buna göre, Maliye Bakanlığı Başvuruları, 02 Temmuz 2018 ile 20 temmuz 2018 tarihleri arasında alınacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı başvuruları ise, Avukat pozisyonu için, 19 Haziran 2018 tarihi ile 28 Haziran 2018 tarihleri arasında ve Uzman Yardımcısı pozisyonu için ise, 10 Temmuz 2018 tarihi ile 19 Temmuz 2018 tarihler iarasında başvuru alınacaktır.

Maliye Bakanlığı 500 Memur Alım İlanı Yayımlandı! Kimler Başvuru Yapabilir?

Gelir İdaresi Başkanlığı 435 Memur Alım İlanı Kadro Dağılımı ve Özel Şartlar

Editör: TE Bilisim