Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yıl içerisinde en çok atama yapan bakanlıklar arasında yer almaktadır. İki Bakanlığın bu sene en az 54 bin 250 memur personel alımı yapması planlanıyor. Bu rakamlar açıklamalar ve bildiriler sonucu oluşturulmuştur.

Adalet Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının 54 bin 250 memur personel alımı yapması bekleniyor. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Hangi kurum ne zaman ne kadar alım yapacak?

SAĞLIK BAKANLIĞI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaptığı açıklamasında yıl sonuna kadar 16 bin 500 personel alımı yapacaklarını müjdeleyerek yine 13 bin doktor alımı ve 17 bin özel sektör çalışanı alacaklarını müjdelemişti.

Mart Ayında Personel Alınacak

Sağlık Bakanlığı Mart ayı içerisinde toplam 3 bin 890 sözleşmeli personel alımı yapacak ve adaylar ÖSYM aracılığı ile KPSS 2017-3 atamasında tercih yapabilecek.

2 Bin Atama Kurası Yapılıyor

Yine Sağlık Bakanlığı şu anda aktif olarak doktor, diş hekimi, eczacı vb. gibi kadrolar için 2017 yılı ilk defa ve yeniden atama yapıyor. Atama da toplam 2 bin 51 kadro verilecek.

ADALET BAKANLIĞI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamasında 2 bin 750 hakim ve savcı alımı yapılacağı gibi infaz koruma mübaşir, zabıt katibi, şoför vb. gibi pozisyonlar için de personel alımı yapılacağını belirtmişti.
3 Haziran'da 2 bin 750 hakim ve savcı alımı yapıldığı gibi yıl içerisinde Adalet Bakanlığının 5 bin zabıt katibi, infaz koruma mübaşir ve şoför pozisyonları içinde atama yapması bekleniyor.