İçişleri Bakanlığı 21 Ekim 2016 tarihli yaptığı duyurusuna göre bünyesindeki memur personel ihtiyacını karşılamak amaçlı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfına toplamda 100 kişilik kadro ile Kaymakam alımı gerçekleştirecek. Alınacak olan adaylar İçişleri Bakanlığının yapacağı Giriş Sınavı ile belirleyecektir. Giriş Sınavı 17 Aralık 2016 tarihinde saat 09:30 da Ankara'da yapılacaktır.  Sınav 100 dakika olacak ve adaylar 40 soru üzerinden değerlendirilecektir. Adaylardan aranan sınav şartları ve başvuru bilgileri şöyledir;

ARANAN ŞARTLAR:
  • Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olmak.
  • Askerlik ile ilgisi bulunmayan veya yapmış olan adaylar,
  • Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olan adaylar, 
  • 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu’nun 2 ve 2/A daki şartları taşıyan adaylar,
  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki A bendindeki şartları taşıyan adaylar,
BAŞVURULAR:

İçişleri bakanlığı Kaymakam alımı ilanına başvuruda bulunacak olan adaylar, 02 kasım 2016 tarihi ile 10 kasım 2016 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, a herhangi bir ÖSYM başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.  Ayrıca ilanda verilen sınav bilgilerine ulaşmak için daha ayrtılı bilgi almak için Buraya Tıklayarak daha ayrıntılı bilgi alabilir ve ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.