İçişleri Bakanlığı 40 Memur Alacak
İçişleri Bakanlığı sözlü sınav ile memur alımı yapacak. İçişleri Bakanlığı bünyesinin memur ihtiyacını karşılamak üzere toplamda 40 adet Memur alacak. Sizde İçişleri Bakanlığı ailesine katılmak için haberin devamını inceleyerek başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
İçişleri Bakanlığı merkezi teşkilatında bulunan Genel Hizmetler Sınıfında bulunan 40 kişilik baş kadrosunu doldurmak adına düzenlediği sınav sözllü sınav ile memur alacaktır. Yapılacak olan Giriş ( Sözlü ) Sınavı 1 Aralık 2015 ile 4 Aralık 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların sınava katılabilmeleri için KPSS ye girmiş olup ve en az 70 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir. Giriş Sınavı İçin Aranan Şartlar şöyledir.
GENEL NİTELİKLER:
     - En az dört yıllık lisans eğitimi veren İktisat, iktisadi, işletme, siyasi bilgiler, hukuk, ve idari bilimler fakülterinden herhangi birinden veya bunlara denkliği bulunan ve Yükseköğretim Kurulu tarafından diploması kabul edilen yurtiçi veya yurtdışı fakültelerinden mezun oldan adaylar.
     - Henüz 35 yaşını doldurmamış olan adaylar ( yaşlar Giriş Sınavını yapıldığı tarihin ocak ayı itibari ile hesaplanmaktadır.
     - 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 maddesindeki A fıkrasında sayılan nitelikleri taşıyan adaylar,
     - ÖSYM tarafından yapılan 2014 ve 2015 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP73 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olan adaylar. Ayrıca Sınava 160 kişi dahil edilerek bu adaylar KPSS puan sıralamasına göre belirlenecektir.
BAŞVURULAR:
Başvuruda bulunacak olan adaylar başvurularını, 12 Ekim 2015 tarihi ile 16 Ekim 2015 tarihleri arasındabaşvurularuda bulunmaları gerekmektedir. Başvurular, İçişleri Bakanlığının resmi internet adresinde (  www.icisleri.gov.tr ) sitede yer alan “2015 yılı İçişleri Uzman Yardımcılığı Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna”  e-Devlet şifresi ile oradaki başvuru formunu elektronik ortamda doldurarak başvuruda bulunacaklar.
Sınav hakkında ve başvuru hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilmek için ve başvuruda bulunmak için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim