İçişleri Bakanlığı duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruya göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak için, İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfına 100 kişilik kadro ile Kaymakam adayı alımı yapacağını belirtti. Başvuru yapacak adaylar başvurularını gerçekleştirebilmeleri için aranan şartları taşımaları gerekmektedir. İşte detaylar:

ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

İçişleri Bakanlığı kaymakam adayı alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, 4 yıllık eğitim veren Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki fakültelerinden mezun olmuş olmak, 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu’nun 2 ve 2/A ile 657 sayılı DMK’nın 48/A maddelerinde yer alan şartlara haiz olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak ve Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak şartları aranacaktır.

Ayrıca bu şartlara haiz olan adaylara sınav yapılacaktır. İlgili sınav 02 Eylül 2018 tarihinde saat 10:00'da Ankara'da yapılacaktır.Sınavda sorulacak en az soru sayısı ve cevaplama süresi; 100 soru için 150 dakika (2,5 saat) olacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak adaylar başvurularına 05 Temmuz 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 12 Temmuz 2018 tarihine kadar Elektronik ortamda yapılacaktır. Başvurular, herhangi bir ÖSYM başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve başvurularınızı gerçekleştirmek için yayımlanan ilanın tam metnini inceleyerek detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlanın Tam Metni