Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı memur personel alımı yapacağını belirtti.  Hazine Müsteşarlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçlı farklı kadrolarda memur personel alımı gerçekleştirecek. Alım ilanları iki farklı duyuruda yapılmış olup alım kadrılarıda farklıdır. Hazine Müsteşarlığı bünyesine toplamda 20 memur alımı yapacak. Detaylar aşağıdaki gibidir.

İLANIN DETAYLARI:

Hazine Müsteşarlığı ilk yayımladığı ilena ile bünyesine 4 kişilik boş kadro ile Stajyer Hazine Kontolörü alacak. Adaylardan  2017 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP48 puan türünden en az 80 puan almış olmak ve ÖSYM tarafından 2016 veya 2017 yılında yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce, ALmanca veya Fransızca dillerinden C seviyesinde puan almış olmak ve özel olarak, ) En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki fakülte veya dört yıllık yüksekokulların birinden mezun olmak şartları aranır.

Bir diğer ilana göre ise, 16 kişilik boş kadro ile Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8 inci ve 9 uncu derece Hazine Uzman Yardımcısı alınacaktır. Alımlar farklı alanlarda olmak üzere, İktisat 5, Maliye 3, Hukuk 2, Endüstri Mühendisliği 1, İnşaat Mühendisliği 1, Matematik 2 ve İstatistik 2 kişi olmak üzere alım alanları bu şekildedir. Buna göre adaylar yapılacak olan Uzman Yardımcılıpı sınavına katılabilmeleri için alım yapılacak alanlarda En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış olan yurtdışı veya yurtiçi fakültelerden mezun olmuş olmak, 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 puan almış olmak ve 2016 veya 2017 Yabancı dil sınavlarından İngilizce, Amanca veya Fransızca dillerinden en az C seviyesinde puan almış olmak şartları aranır.

Buna göre Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı bünyesine 4 Stajyer Hazine Kontrolörü ve 16 Hazine Uzman yardımcısı alacak.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularını başvuru tarihleri içerisinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Hazine Uzman Yardımcısı kadrosuna başvurular 25 Aralık 2017 tarihi ile 05 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Stajyer Hazine Kontrolörü kadrosuna ise başvurular, 25 Aralık 2017 tarihi ile 10 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Stajyer Hazine Kontrolörü Tam Metni

Hazine Uzman Yardımcısı Tam Metni

Editör: TE Bilisim