Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 26 Ocak 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan memur personel ihtiyacını karşılamak üzere toplamda 9 kişilik kadro ile Satış Memuru alımı yapacak. Satış Memurluğu kadrosuna sadece Önlisans Mezunları başvuruda bulunabilecek. Adaylardan 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu KPSSP93 puan türünden puan aranacaktır. Ayrıca alımı yapılacak iller, Ankara, Ed,rne, İstanbul, İzmir, Van, Ağrı, Malatya, Gaziantep ve Hatay dır. Bu illerde alım olacaktır. Adaylar Kamu Personeli Seçme SInavından en az 70 puan almış olmak şartı ile Açıktan Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yapacağı Sözlü sınava katılarak başarılı olan adaylar için işlem başlatılacaktır. Satış Memurlığu kadro dereceleri 7 ve 8 dir. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı alım için adaylarda, 657 sayılı devlet memurlarının 48. maddesindeki şartları taşımaları, Pazarlama (Elektronik Ticaret, E-Ticaret, İnternet ile Pazarlama, Pazarlama, Pazarlama ve Satış, Piyasa Araştırmaları ve Pazarlama, Satış Yönetimi, Satış ve Reklam Yönetimi, Tarımsal Pazarlama, Tarım İşletmeciliği ve Pazarlama, Piyasa Araştırmaları ve Reklamcılık, Reklamcılık Yönetimi, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi( Mağaza İşletmeciliği, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Perakendecilik ve Mağaza Yönetimi) önlisans programlarının birinden mezun olmak. (Üniversitelerin 4 yıllık öğrenim sürelerinin ilk dört yarıyılını tamamlayarak alınan önlisans diplomaları meslek belirtmemekte olup meslek yüksekokulları bünyesinde yer alan programlar ile denk sayılmadığından bu durumda olanların başvuruları kabul edilmeyecektir) ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmaları şartı aranacaktır. Bu şartlara uygun adaylar sözlü sınava katılacaktır. Yapılacak sözlü sınav KPSS puan sırasına göre olacak olup kadro sayısının üç katı kadar sözlü sınava alınacaktır. 

Başvuruda bulunacak olan adaylar 01 Şubat 2017 tarihi ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının kurumsal internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Ayrıca Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz. 
Editör: TE Bilisim