Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ocak ayının son günlerinde yaptığı duyurusuna göre memur personel alımı gerçekleştirecek. Alımlar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilk defa yapılacak atamalar hakkında yönetmelik hükümleri uyarınca sözlü sınav sonrası açıktan atama yapacaktır. Sözlü sınav sonucuna göre adaylar kadrolara yerleşecektir. Kadrolar faklı niteliklerde olup toplamda 76 kişilik kadro için alım yapılacak. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Alımı İlanına Kimler Başvuru Yapabilir?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapmış olduğu duyurusuna göre toplamda 76 kişi alacak. Peki bu ilana hangi şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilir? Gümrük ve Ticaret Bakanlığı memur alımı ilanına, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyan adaylar, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise Mezunları için KPSSP94, Önlisans Mezunları için KPSSP93 ve Lisans Mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olan adaylar ve Alım yapılacak olan kadrolardaki öğrenim şartlarını vve özel şartları taşıyan adaylar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı memur alımı ilanına başvuruda bulunabilir.

Başvurular ne zaman sona erecek?

Yapılan duyuruya göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı memur alımı başvuruları 01 Şubat 2017 tarihi itibari ile başlamış olup 10 Şubat 2017 tarihinde sona erecektir. adfaylar başvurularını bu tarihler içerisinde Bakanlığın kurumsal internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Başvuru onaylandıktan sonra gerek aday tarafından gerekse Bakanlıkça herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Hangi kadrolarda alım olacak?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı toplamda 76 kişilik kadrosu ile, 9 kişi Satış memuru, 19 Kişi Anbar memuru, 15 kişi Veznedar, 10 kişi Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve 6 kişi Şoför olarak bu kadrolarda Döner Sermaye teşkilatına, 5 kişi Şoför, 1 tekniker ve 5 Mühendis olmak üzere bu kadrolar Merkez Teşkilatına ve 1 kişilik Kimyager kadrosu ile de Taşta Teşkilatına olmak üzere toplamda 76 memur alımı yapacak. 

Adayların Kamu Personeli Seçme sınavının puan durumuna göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Sözlü sınav uygulayacak. Yapılan sözlü sınava kadro sayısının 3 katı kadar aday katılacak olup Sınavlar 24 Nisan 2017 tarihi ile 28 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak. Sınavda 70 puan alan adaylar geçerli not almış sayılacak ve KPSS puanı sırası ile Sözlü sınav notunun ortalaması alınarak aritmetik şekilde hesaplanacak olup bu sonuca göre adaylar kadroya girecektir. Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz. İlanın tam metninden aranan özel şartlara ve diğer bilgilere ulaşarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
 
Editör: TE Bilisim