Gümrük ve Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz günlerde memur personel alımı yapacağını belirtmişti buna göre adaylar başvuruların bir an önce başlamasını beklemekteydiler. Başvurular bugün itibari ile başladı ve adaylar son başvuru gününe kadar mutlaka başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre toplamda 20 kişi alınacak ve ilanın detayları aşağıda bulunmaktadır.

İLANIN DETAYLARI:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 20 kişilik boş kadro ile farklı alanlarda alım gerçekleştirecek. Adayların bu alanlardaki boş kadrolara başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. Buna göre adayların KPSS puan sıralaması esas alınarak bir sıralama yapılacak ve sıralama sonucuna göre kadro sayısının 10 katı kadar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak uzman yardımcılığı Giriş Sınavına katılacaklardır. Söz konusu olan Uzman Yardımcılığı Giriş sınavı 2 aşamadan yazılı ve sözlü olarak yapılacak. 

Giriş sınavının yazılı bölümü 21 Nisan 2018 tarihinde ANkara'da yappılacak olup adayların sınava katılma ilanı, Sınav yeri ve saati adayların giriş belgelerinde belirtilecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 20 memur alım ilanına başvuru yapacak adaylar, Üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden alım yapılacak bölüme istinaden başvuru yapacakları bölümden mezun olmuş olmaları veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavındanm aşağıda vereceğimiz kadro bilgisi ve KPSs puan türünden en az 70 puan almış olmak, Sınavın yapılacak yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Erke kadaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Geçerlilik süresi dolmamış olmak kaydı ile Almanca, Fransızca veya İngilizce dillerinin herhangi birinden en az C seviyesinde puan almış olan adaylar başvuru yapabilirler.

ALIM ALANLARI NELERDİR?

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Yayımlanan ilana göre adaylar başvurularına bugün 12 Mart 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 23 Mart 2018 tarihine kadar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesi olan (www.gtb.gov.tr) gerçekleştirilecek olup, adaylar gümrük, ticaret ya da Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından yalnızca birisi için başvuruda bulunabileceklerdir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim