Gümrük ve Ticaret Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere yüzlerce personel alımı yapmaktadır. Şuanda dış ülkeler ile ticaretimiz belli oranda olduğu için çok fazla personel alımı yapılmamakta ancak alınan personeller söz konusu Bakanlıkta çalıştığı süre boyunca sürekli olarak mevki atlamaktadır.

İthalat ve İhracat oranlarının artması ve dış ülkelerle daha yakın temasa girebilmek için Gümrük ve Ticaret Bakanlığına hükümet tarafından verilen önem artmakta ve bu oranda nitelikli personel alımları devam etmektedir. Son yapılan bildiri ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 42 memur alımı yapacağı duyuruldu

Hani Pozisyonlara Personel Alınacak

Söz konusu yayınlanan bildiri ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının hangi pozisyonlara memur alacağı da belirtildi.
Mühendis
Teknisyen
Kimyager
Laborant
Yukarıda adı geçen pozisyonlara toplamda 42 memur alımı yapılacaktır.

Aranan Nitelikler

Yukarıda adı geçen pozisyonlara başvurmak ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığında çalışabilmek için aranan niteliklerde söz konusu bildiride yayınlandı.

Gerekli bölümlerden mezun olmak
KPSSP3, KPSS93, KPSS94 puanlarından en az 70 ve yukarı almış olmak
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak

Yukarıda bahsi geçen niteliklere sahip olan adaylar Gümrük ve Ticaret Bakanlığının söz konusu pozisyonlara başvuruda bulunabilir. Adaylar Ankara, Mersin, İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Bursa'da çalışacak. Kadroya başvurabilmek için aşağıda ki linki takip edebilirsiniz.

www.gtb.gov.tr
Editör: TE Bilisim