Gümrük ve Ticaret Bakanlığı memur alımı yapıyor. Duyurusu geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilan için henüz başvurular başlamadı. Ancak izleyen günlerde başvuruları başlayacak ve alımlar farklı kadrolarda yapılacaktır. Buna göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 40 kişilik boş kadro ile alım yapacak ve adayların ilana başvuru yapabilmeleri için Bakanlık tarafından aranan nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Söz konusu olan ilan ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İlkdefa yapılacak atamalar hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca belirtilen pozisyonlarda Genel şartlar ve özel şartları atanacak Görev yerleri ile sayıları belirtilen sözl sınav sonrası açıktan atamaları yapılacaktır.

Adayların başvuru yapmaları doğrultusunda son başvuru tarihini izleyen günlerde yani 15 Nisan 2018 tarihi ile 27 Nisan 2018 tarihleri arasında sözlü sınav yapılacaktır. Adayların bu sınava başvuru yapabilmeleri için en az lise mezunu olmak şartı ile Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları zorunludur. Adayların KPSS puan türleri esas alınarak kadro sayısının 3 katı kadar sıralamaya alınacak ve çıkan sonuca göre adaylar sınava çağırılacaklardır. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi inernet sayfasında ilan edilecektir. Sonrasında ise Sözlü sınavda başarılı olan adayların adı, soyadı, atanacağı pozisyon ve aday numaraları yer alan listeler Bakanlığı internet sayfasında duyurulacaktır. Bu sebeple adaylar herhangi bir tebligat gönderilmeyecek.

ALIM POZİSYONLARI NELERDİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı boş pozisyonları ile 40 Memur alımı yapacağını belirtti ve bu yönde en az lise mezunu olmak kaydı ile Lisans veya Önlisans mezunu adaylar alınacak. Kadro dağılımları ise bu yönde farklı olacaktır. Buna göre Lisans mezunu olan, 3 Mühendis, 1 Diyetisyen, 14 Kimyager, 2 ingilizce Mütercim ve 1 Fransızca Mütercim alacak. Önlisans mezunu ise 3 Tekniker ve Lise mezunu 2 Teknisyen alımı yapacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER NELERDİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı alım yapacağı pozisyonlar için bazı nitelikler aramaktadır. Bu sebeple 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir. Bunun dışında ilanda belirtilen pozsyonlar için Lisans mezunları için 4 yıllık fakültelerden mezun olmuş olmaları, Önlisans mezunları için Meslek Yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmaları ve Lise mezunları için Ortaöğretim kurumların ilgili Teknisyen bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Ayrıca adaylardan 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmaları zorunludur.

BAŞVURULAR 26 MART 2018 'DE BAŞLIYOR!

Adaylar başvurularına 26 Mart 2018 tarihi itibari ile başlayabilecek ve en geç 06 Nisan 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Resmi internet sayfası olan (www.gtb.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda başvurularını doldurarak müracat etmeleri gereklidir. Adayların başvuruları onaylandıktan sonra başvuru üzerinden hiç bir değişiklik yapılması mümkün değildir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim