Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Resmi İnternet sitesi üzerinde 17 Mayıs 2018 tarihli olarak yayımlamış olduğu ilanına göre, bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için farklı pozisyonlarda sözlşemeli personel alımı yapacağını belirtti. Ayrıca adayların ilgili ilan için başvuru yapabilmeleri için aranan nitelikleri taşımaları ve zamanında başvuru yapmaları zorunludur. Başvurusunu yapan adaylar sonradan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan sınava katılarak sınavda başarılı olan adaylar kadroya alınacaktır.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yayımlamış olduğu ilanına göre, 1250 Muhafaza Memuru, 100 Muayene Memuru ve 400 Büro Personeli olmak üzere toplamda bin 750 memur alımı yapılaca.

SÖZLÜ SINAV YAPILACAK!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı alımını yapacak olduğu boş pozisyonlar için adaylara sözlü sınav yapacaktır. İlgili sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, sözlü sınav tarihinden en az 10 gün önce Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden duyulacaktır. İlgili duyuruda adayların ad ve soyadları ile sınav yerleri belirtilecek olup duyurda adı geçen adaylar 21 Haziran 2018 tarihi ile 20 temmuz 2018 tarihleri arasında sınava katılacaklardır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı adaylardan bazı nitelikler arıyor. Bu nitelikler doğrultusunda adayların başvuruları kabul edilecek ve ilgili sınav için değerlendirmesi yapılacaktır. Bu yönde adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. ömaddesindeki şartları taşımak ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme SInavından Lisans mezunları için KPSSP3 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların KPSS puan sıralaması alınarak sınav işlemleri yapılacaktır. Daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan duyurya ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 23 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler ve en geç 01 Haziran 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi intrnet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

İlanın Tam Metni.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ilanı hakkında her zaman detaylı bilgi almak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek her daim oluşan gelişmeden haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulamasına Buradan Ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim