Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 26 Ocak 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusunda memur alımı yapacağını bildirdi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapmış olduğu duyurusunda bünyesindeki memur personel ihtiyacını karşılamak üzere 19 kişilik boş pozisyon ile Anbar memuru alacak. Adayların ücretleri Döner Sermayeden karşılanacak olup aşağıdaki başvuru şartlarına göre alınacaktır. Ayrıca adaylardan 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmaları dahilinde KPSS puan sırasına göre kadro sayısının 3 katı kadar aday Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından sçzlü sınava tabii tutulacak. Sözlü sınavda da başarılı olan 19 kişi açıktan alınacaktır. Alımlar Ağrı, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Hatay, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Mersin, Malatya, Samsun, Şırnak, Trabzon, Van ve Zonguldak illerinde alınacaktır.  Adayların kadro derecesi 8. ve 9. derecelerdir. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı alacağı memur adaylarından, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilmiş olan şartları taşımaları ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmaları şartı aranacaktır. Ayrıca bunlar dışında Anbar Memurluğu Kadrosu için özel şartlarda aranmaktadır. Bu özel şartlara aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz. Bütün şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecek olup, Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sırasına göre sözlü sınava katılabileceklerdir. Yapılacak sınava kadro sayısının üç katı kadar çağırılacak olup, Sözlü sınav, 24 Nisan 2017 tarihi ile 28 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacaktır. 


Başvuruda bulunacak olan adaylar, 01 Şubat 2017 tarihi ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmekte olup, Başvurular Gümrük ve Ticaret Bakanlığının kurumsal internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Başvuru onaylandıktan sonra gerek aday tarafından gerekse Bakanlıkça herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. İlanın Tam Metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim