Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 21 Ekim 2016 tarihli yaptığı duyurusuna göre bünyesindeki memur personel ihtiyacını karşılamak üzere Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı alacak. Alınacak Uzman yardımcıları AB ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğünde Genel İdari Hizmetleri bölümünde görev yapacaktır. toplamda 5 kişilik kadro ile alım gerçekleşecek. Ayrıca adayların kadroya girişleri için Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yapacağı Giriş Sınavı ile ve KPSS puanı ile 20 katı ile aday sınava çağıralacak. Sınav için Başvuru Şartları ve Başvuru Bilgileri şöyledir;

BAŞVURU ŞARTLARI:
  • 01 Ocak 2016 tarihi itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olan adaylar,
  • 657 Sayılı Devlet memurları Kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyan adaylar,
  • 2015 veya 2016 yıllarında ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP88 puan türünden en az 80 puan almış olan adaylar,
  • Son başvuru tarihinden önceki son iki yıl içinde alınmış olmak kaydıyla İngilizce veya Fransızca dili Yabancı Dil Sınavından (YDS) en az (C) düzeyinde puan almış olmak veya buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak. (Adayların söz konusu yabancı dil sınavlarına denk sayılan ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan puanlarının olması halinde söz konusu belgeyi başvuru esnasında jpeg formatında taratarak iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir.)
  • Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülteleri ile bunlara denkliği Yüksek öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiş olmak, (Adayların, söz konusu fakültelere denk sayılan fakültelerden mezun olmaları halinde Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış denklik belgelerini müracaatları sırasında kurumsal İnternet sitesinden ulaşacakları iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir.)
BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan Uzman Yardımcısı adayları, 09 Kasım 2016 tarihi ile 21 Kasım 2016 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi İnternet sitesinde(www.gtb.gov.tr) yapılacaktır. İlanın Tam metnine ulaşarak sınav hakkında ve diğer bilgiler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.