Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ocak ayında bir duyuru yapmıştı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı farklı pozisyonlarda toplamda 76 kişilik kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İlk Defa Yapılacak atamalat hakkında yönetmelik hükümleri uyarınca farklı pozisyonlarda alım yapacak. Başvurular 01 Şubat 2017 tarihi ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Ayrıca adaylara sözlü sınav sistemi uygulanacak olup, başvurusu onaylanan adaylar 24 Nisan 2017 tarihi ile 28 Nisan 2017 tarihlerinde sınava gireceklerdir.  Adayların sınava başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavı na katılmış olmaları gerekmektedir. Aranacak Puan yılı 2016 yılıdır. 

Sözlü Sınava, KPSS başarı puan sırasına göre aşağıda kadrosu belirlenen 76 kadrodan 3 katı kadar aday alınacaktır. KPSS puan sırasına göre son sıradaki adayın KPSS puanı ile aynı olan adayların hepsi sınava çağırılacaktır. Başvuru onaylanan ve sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ad ve soyadları ile sınav yerleri sınav tarihinden en az on gün önce Bakanlığı resmi internet sitesinde adayylara duyulacaktır. Bunun dışında adaylara şahsen bildiri yapılmıyacaktır. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı alım kadroları, 9 Satış Memuru, 19 Ambar Memuru, 15 Veznedar, 10 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 5 Mühendis, 6 Kimyager, 11 Şoför olmak şeklinde toplamda 76 Memur Personel Alınacak. Alımlar Merkez, Döner Sermaye, Taşra Teşkilatlarında alınacak olup en az lise mezunu olmak sureti ile Lisans ve Önlisan mezunları başvuru yapabilecektir. Satış Memurui Veznedar, Anbar Memuru, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 6 adet Şoför Döner Sermayeye, Kimyager Taşra ve Tekniker ve Mühendis kadroları Merkez teşkilatında görevlendirilecektir.

Başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 ve üzeri puanalmış olmak, Lise Mezunu, Önlisans Mezunu ve Lisans Mezunu olmak, Lise Mezunları için KPSSP94 puan türünden puan almış olmak, Lisans Mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, Önlisans Mezunları için ise KPSSP93 puan türünden puan almış olmak ve her kadro için belirtilen Öğrenim seviyesini ve mezunlukları taşımak şartları aranacaktır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. 

Yapılacak olan Sözlü sınavda en az 70 puan almış olmak geçerli not olarak sayılacaktır. Kadro girişleri sözlü sınav  notu ile KPSS Sınavı notunun ortalaması alınarak aritmetik olarak hesaplanacaktır. Sözlü sınava adaylar, “fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport vb.)” girebileceklerdir.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere en az lise mezunu toplam 76 memur alımı yapacak. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak? Yayımlanan ilana göre;
Kadro KPSS Türü Kontenjan
Satış Memuru KPSSP93 9
Anbar Memuru KPSSP93 19
Veznedar KPSSP93 15
Koruma ve Güvenlik KPSSP93 10
Makine Mühendisi KPSSP3 1
İnşaat Mühendisi KPSSP3 2
Elektrik Mühendisi KPSSP3 1
Harita Mühendisi KPSSP3 1
Tekniker KPSSP93 1
Kimyager KPSSP3 6
Şoför KPSS94 6
Şoför KPSS94 5

Başvurular en geç 10 Şubat 2017 tarihine kadar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kurumsal internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Başvuru onaylandıktan sonra gerek aday tarafından gerekse Bakanlıkça herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnini inceleyerek sınav hakkında daha detaylı bilgi alabilir ve kadroları inceleyeblirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim