Devlet Personel Başkanlığı tarafından 16 Ekim 2017 tarihli yapılmış olan duyuruya göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesine memur alımı yapacağını belirtti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda toplamda 425 kişilik kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı alım yapacağı kadrolar için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arayacak. 

Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sırasına göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak olan sözlü sınava katılacaklardır. Adaylar kadro sayısının üç katı kadar değerlendirmeye girecek olup en yüksek puandan en düşük puana kadar sıralama yapılacaktır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı başvuru yapan adaylar bakanlık tarafından sonradan yapılacak duyuru ile, sınava girip girmeyecekleri belli olacak olup, sadece bakanlığı resmi sayfasından duyurulacaktır. Adaylara ayrıca yazılı bildirimde bulunulmayacaktır. Buna göre, Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar 18 Aralık 2017 ile 08 Ocak 2018 tarihleri arasında sözlü sınava katılacaklardır.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILIYOR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesine toplamda 425 kişilik kadro ile alım yapmakta ve bu kadrolar, 300 Muhafaza Memuru, 50 Memur, 25 Avukat ve 50 Tüketici Hakem Heyeti Raportörü'dür.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yukarıdaki kadrolara göre adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu personeli seçme sınavından KPSSP3 ( Lisans ) puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları ve bunlar dışında kadrosuna göre özel şartlar aranamktadır.

NE ZAMAN BAŞVURU YAPILACAK?

Adaylar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı başvurularına, 25 Ekim 2017 tarihi itibari ile başlayacak ve en geç 05 kasım 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, Bakanlığın internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Posta yolu ile veya değişik yollar ile yapılan hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnini inceleyerek aranan özel şartlara ve diğer bilgilere ulaşabilirsiniz. İlanın Tam metni İçin Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim