Mart ayında Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı alanlarda toplamda 40 kişilik boş kadro ile alım yapacağını duyurmuştu. Duyuru 09 Mart 2018 tarihinde yapılmış olup alım başvuruları, 26 Mart 2018 tarihinde başlamıştı. Buna göre adayşar hala başvuru yapmamış ise veya başvuru işlemlerini tamamlamamış ise artık başvurularını yapmalıdırlar. Başvurular aşağıdaki nitelikler doğrultusunda 06 Nisan 2018 tarihinde sona erecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 40 memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylar GTB tarafından belirtlen şartları taşımak zorundadırlar. Söz konusu ilan ile en az lise mezunu memur alımı yapılacak ve adaylardan bu yönde kamu personeli seçme sınavı şartı aranacaktır. Adaylar, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca bunun dışında 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları talımaları şarttır. Alımlar en az lise mezununları için geçerli olup, Lise mezunlarının KPSSP94, Önlisans mezunlarını KPSSP93 ve Lisans mezunlarının KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları dahilinde adaylara sınav yapılacaktır.

Söz konusu olan giriş sınavı adayların KPSS puan durumları esas alınmak sureti ile kadro sayısının 3 katı kadar aday sıralamaya alınacak olup çıkan sonuca göre en yüksekten başlanmak süreti ile sıralam yapılacaktır. Başvuru işlemleri sonrasında sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi sınav tarihinden en az on gün önce Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilan edilecektir.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesine toplamda 40 kişi alacak ve alım kadroları, 3 Koruma ve Güvenlik görevlisi, 3 Mühendis, 3 Tekniker, 2 teknisyen, 1 Diyetisyen, 14 Kimyager, 1 mütercim, 6 Ambar Memuru, 5 veznedar olarak dağılmaktadır. Ayrıca adayarın alım tablosunda belirtilen eğitim niteliklerini taşımalar ızorunludur. Alım tablosuna ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Başvurular 26 Mart 2018 tarihi ile başlaması ile en geç 06 Nisan 2018 tarihine kadar yapılması şarttır. Buna göre başvurular, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Resmi internet sayfası olan (www.gtb.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda başvurularını doldurarak müracat yapılacaktır. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar 25 Nisan 2018 tarihi ile 27 Nisan 2018 tarihleri arasında sözlü sınava katılacaklardır. İlanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.